Kanal İstanbul tepkisi: "Bazıları krizi fırsata çevirmeye çalışıyor"

Kanal İstanbul tepkisi: "Bazıları krizi fırsata çevirmeye çalışıyor"
CHP Doğa Hakları Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer, Karaca Kanal İstanbul projesinin ilk ihalesinin yarın yapılacağını hatırlatarak, "Yargı mercilerine başvuru sürelerinin dahi durdurulduğu dönemde, kamu kaynaklarını bu ihaleye harcamanın maksadı nedir?" diye sordu.

CHP Doğa Hakları Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, korona virüs tedbirleri nedeniyle yargı mercilerine başvuruların askıya alındığına dikkat çekerek, Kanal İstanbul için yapılacak ilk ihalenin ertelenmesi çağrısında bulundu. Karaca, "Virüsün tüm dünyada çıkardığı anlam doğa ile uyumlu bir yaşam iken, bazıları bu ‘krizi fırsata çevirmeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Kanal İstanbul’un etki alanında kalan tarihi Odabaşı ve Dursunköy köprülerinin taşınması ve yeniden inşası için 26 Mart Perşembe günü ihale düzenleneceğini hatırlatan Karaca iktidara, "Birçok kamu hizmetinin askıya alındığı, yargı mercilerine başvuru sürelerinin dahi durdurulduğu dönemde, kamu kaynaklarını bu ihaleye harcamanın maksadı nedir?" sorusunu yöneltti.

Gülizar Biçer Karaca, "Bu ihale derhal ertelenmeli, kamu kaynakları ve bütçeleri sağlık için, halk için kullanılmalıdır" dedi.

İlgili Haberler