Kandil Günleri ne zaman? 2018 dini günler

Kandil Günleri ne zaman? 2018 dini günler
Rebilüvvel ayının gelmesiyle birlikte kandil günleri ne zaman soruları da beraberinde geliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı dini günler takvimini sitesinde paylaştı.

2018 yılında kandil günleri ne zaman? İlk kandil hangi güne denk geliyor. Kandillerde yapılması gereken ibadetler nelerdir? Tarihimizde Osmanlı padişahı II.Selim döneminde 1566-1574 camiler aydınlatılıp minarelerde kandiller yakılarak kutlandığı için bu gecelere kandil geceleri denilmiştir. Rebilüvvel ayının gelmesiyle birlikte kandil gülleri ne zaman sorularını da beraberinde getirdi.  İlk olarak  Hz. Muhammed'in doğum günü olan Mevlid Kandili kutlanacaktır. Bu günde müslüman vatandaşlar camilere akın ederek ibadetlerini yapacaklar. 

MEVLİD KANDİLİ

Mevlid Kandili 19 Kasım Pazartesi günü idrak edilecektir.  Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) doğum günü olarak idrak edilen Mevlid Kandili, Müslüman aleminin ibadetlerle süsleyeceği gün olacak.

REGAİP KANDİLİ

Regaip Kandili 7 Mart 2019 Perşembe günü idrak edilecektir. Regaip 3 aylar Recep, Şaban ve Ramazan aylarının başlangıdıcıdır. Aynı zamanda Ramazan ayının da habercisidir.

MİRAÇ KANDİLİ

Miraç Kandili 2 Nisan 2018 Salı günü idrak edilecektir. Arapça'da merdiven, yukarı çıkmak, yükselmek anlamına gelir. Peygamber Efendimiz (s.a.s)' in göğe yükselerek Allah'ın huzuruna kabul edilmesi olayıdır. Mirac olayı hicretten bir yıl ya da onyedi ay önce Receb ayının yirmi yedinci gecesi gerçekleşir. 

BERAT KANDİLİ

Berat Kandili 19 Nisan 2018 Cuma günü idrak edilmesi ön görülüyor. Tarihte değişiklik olabilir. Berat Arapçada temize çıkma anlamına gelir. Şaban ayına denk gelen Berat Kandili, bu ayın 15. gecesinde (14. günü 15. güne bağlayan gece) hatırlanmaktadır. İslamiyete göre kulların bilmesi mümkün olmayan şeyleri Allah’ın bilmesi ve bunu kayıtlara geçmesi Berat gecesinde olmaktadır.