Karamollaoğlu: Güya problemlere çözüm bulmak için ABD'ye gitti!

Karamollaoğlu: Güya problemlere çözüm bulmak için ABD'ye gitti!
Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, Erdoğan'ın Trump'la görüşmesini yorumladı. Karamollaoğlu, "Güya ABD'ye problemlere çözüm bulmak için gitti. Hiçbirisine çözüm üretebildiği kanaatinde değiliz" dedi.

Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Dün yapılan ziyarette nokta mı kondu, virgül mü kondu onu bilemiyoruz. PYD ile ilgili konuyu Sayın Cumhurbaşkanı dile getirmiş olmasına rağmen Trump'ın ağzından bununla ilgili hiçbir şey çıkmadı" dedi.

Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın görüşmesine değindi.

TRUMP'IN AĞZINDAN PYD'YLE İLGİLİ BİR ŞEY ÇIKMADI

Ziyarette bir sonuca varılıp varılamadığını anlayamadıklarını ifade eden Karamollaoğlu, "Nokta mı kondu, virgül mü kondu onu bilemiyoruz. Bazıları 'Ne nokta ne virgül sadece bir soru işareti veya ünlem var' diyor. Çünkü PYD ile ilgili konuyu Sayın Cumhurbaşkanı dile getirmiş olmasına rağmen Trump'ın ağzından bununla ilgili hiçbir şey çıkmadı" diye konuştu.

Erdoğan ve Trump'ın açıklamasında, darbe girişiminin baş aktörü olarak takdim edilen Fethullah Gülen'in iadesi ile ABD'de tutuklu bulunan Rıza Sarraf ve Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla hakkında herhangi bir konunun gündeme gelmediğini söyledi.

ÇÖZÜM ÜRETEBİLDİĞİ KANAATİNDE DEĞİLİZ

Ortadoğu'daki gelişmelere ve yaşanan sorunlara da değinen Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

"Oyunu planlayanlarla birlikte, onların desteğini alarak bu oyunu bozmak istiyoruz. Allah akıl fikir versin. Üzülerek ifade ediyorum Sayın Cumhurbaşkanımız güya bu problemlere çözüm bulmak için Amerika'ya gitti. Hiçbirisine çözüm üretebildiği kanaatinde değiliz. Trump zaten ayağı kaymış bir başkan. Kendisi ayakta zor dururken, Türkiye'ye faydalı olacak birtakım adımları atmasını beklemek hayal olur kanaatindeyim. Onun için Sayın Cumhurbaşkanımızın memlekete döner dönmez bugüne kadar yapılan hataları kabullenip, onları telafi edecek adımların atılmasını sağlaması lazım."