Kardashian kardeşler isyan etmişti: Instagram yönetimi tepki gösterdi

Kardashian kardeşler isyan etmişti: Instagram yönetimi tepki gösterdi
Kardashian kardeşler en çok kullanıcısı olan sosyal medya platformu Instagram'ı TikTok'a benzemeye çalışması sebebiyle eleştirmişti. Instagram yönetiminden Kardashian kardeşlere yanıt gecikmedi. Yönetim "fotoğrafları desteklemeye devam edeceğiz, bu bizim mirasımız" dedi.

Instagram'dan Kardashian kardeşlere sert yanıt

Sosyal medya uygulamaları birbirleriyle rekabet ederken bazen birbirlerinin özelliklerini de güncelleme kapsamında bünyelerine alabiliyorlar. 

Sosyal medya uygulamaları arasında şu anda en çok kullanıcı verisine sahip Instagram bir özelliği ile ünlü isimlerden tepki topladı.

Kardashian kardeşler Instagram''ı Tiktok''a benzemekle suçladı. Kim Kardashian ve Kylie Jenner gibi isimler platforma “TikTok olmaya çalışmayı bırak” şeklinde ifadeler kullanmıştı. Instagram başkanı Adam Mosseri suçlamalara kendi resmi sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Adam Mosseri çektiği videoda “Fotoğrafları desteklemeye devam edeceğiz. Bu mirasımızın bir parçası. Dürüst olmam gerekirse, Instagram’ın giderek daha fazla videoya dönüşeceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Instagram’ın yaptığı bu güncellemelerin, TikTok’a benzemek için yaptığı ilk değişikler olmadığı gözlemlendi. Birkaç yıl önce TikTok video formatına benzeyen ‘Reels‘ özelliğini yayına almıştı. Aynı zamanda Mosseri, doğrudan bahsetmese de TikTok’u bir tehdit olarak görüyor olabilir.

 

İlgili Haberler