KARDEŞİ DAĞDA OLAN AKP’Lİ VEKİL KİM

KARDEŞİ DAĞDA OLAN AKP’Lİ VEKİL KİM
KARDEŞİ DAĞDA OLAN AKP’Lİ VEKİL KİM

Kocası PKK’lı olan DTP’li Fatma Kurtulan kendini savunurken hemşerisini ihbar etti

“Yakını dağda olan sadece ben değilim” diyen Van Milletvekili Fatma Kurtulan, PKK saflarındaki eşi Salman Kurtulan’la ilgili endişesini “Operasyonlarda nefesimi tutuyorum” sözleriyle dile getirdi.

KOCASI PKK’LI OLAN DTP’Lİ KURTULAN AÇIKLADI
AKP’li vekilin kardeşi de dağda
Fatma Kurtulan, AKP’li vekilin kardeşi ile birlikte halen bakan olan iktidarın etkili isimlerinden bir siyasetçinin amcasının oğlununda PKK içinde olduğunu söyledi
DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan, seçildikten sonra ilk olarak eşi Salman Kurtulan’ın PKK terör örgütüne katılmış olmasıyla gündeme geldi. Daha sonra PKK kamplarında çekilen bir fotoğrafın Kurtulan’a ait olduğu ileri sürüldü. İzmir’de sorgulanan bir itirafçının ifadelerine dayanarak da PKK kamplarında eğitim gördüğü belirtildi. Aynı zamanda DTP Grup Başkanvekili olan Fatma Kurtulan,  eşi Salman Kurtulan’la ilişkilerini, yakınları PKK’ya katılan diğer siyasileri ve teröristbaşına bakışını Radikal’e anlattı.

ROJ’dan takip ediyor

AKP’li bir bakanın yeğeni ile bir AKP’li vekilin kardeşinin de dağda olduğunu söyleyen Kurtulan şöyle devam etti:
* Her operasyonda, her çatışmada televizyon karşısında, listeler açıklanırken acaba benim de soyadım okunacak mı diye nefesimi tutuyorum. Yaşadığını biliyorum. Roj TV’de kimi gazetelerde ölenlerin kimlikleri açıklanıyor. Dolayısıyla içinde yer almadığını biliyorum. Olsa duyarım...
Kocasını böyle savundu
* Salman’la 1.5 yıl evli kaldık. Eşimi oraya gönderen koşulları ben çok iyi biliyorum. 12 Eylül gibi bir dönemi yaşadı. 

DTP’nin tabanı PKK’lı

Meclis’i sorunların çözüm yeri olarak görüyoruz. PKK’nın oluşturduğu bir kitle üzerine siyaset yapıyoruz. Böyle bir tabanımız var. Dolayısıyla da bizim siyasetimiz de onların hassasiyetlerine göre olmak durumundadır. İşte ’75 Kürt milletvekilimiz var’ deniliyor. Biz onlar gibi davranamayız. Onların da bir çok yakını PKK’da. Yakınlarını yitirenler de var. Biz farklıyız. PKK’nın yarattığı sonuçlar üzerinde var olduğumuz gerçek; ama farklıyız.

Öcalan’ı önemsiyoruz

İstikrar ve barışın tesis edilmesi için Öcalan’ın konumunun önemli olduğunu söylüyoruz. PKK üzerinde de hâlâ varlığı çok önemli bir yerde; PKK’nın lideri ve söyledikleri PKK için çok önemli. Dolayısıyla Öcalan’ı toplum üzerindeki etkisi, PKK üzerindeki etkisi itibari ile önemsiyoruz.


Hangi Bakan’ın yeğeni çatışmada öldü?
Kurtulan, AKP’li bir Bakan’ın yeğeninin askerle çatışırken öldüğünü açıkladı.

Bakan’ın yeğeni de çatışma da ölmüş
DTP’li Fatma Kurtulan, eşi Selman Kurtulan’ı anlatırken, yakını dağda olan AKP’lilerin bulunduğunu da şu cümlelerle açıkladı: Yakını dağda olan sadece ben değilim. Bir önceki kabinede bakan olan ve halen bakan olan AKP’nin etkili isimlerinden bir siyasetçinin amcasının oğlu da PKK içinde. Ancak Bakan’ın yeğeni çatışmalarda yaşamını yitirmiş. Aynı şekilde bir başka AKP milletvekilinin kardeşi var. O da yaşamını yitirmiş. Bu insanları ihbar etmek için söylemiyorum. Demek istediğim toplumsal bir gerçekliktir. O toplumun insanlarıyız ve böylesi bir durumla iç içeyiz. Başka vekillerin kuzenleri var.