Kargo çalışanı Rana Batı’nın adresini verdi linç çağrısı yaptı, Kadıköy’deki olayda kantarın topuzu kaçtı

Kargo çalışanı Rana Batı’nın adresini verdi linç çağrısı yaptı, Kadıköy’deki olayda kantarın topuzu kaçtı
Korona virüs tedbirleri kapsamında denetim yapan polisler tarafından Kadıköy’de gözaltına alınmak istenen Rana Batı’nın adresinin Yurtiçi Kargo çalışanı tarafından bulunarak, linç çağrısı yapıldığı iddia edildi. Paylaşım kısa sürede sosyal medyaya düşerken birçok kullanıcı çalışana büyük tepki gösterdi.

Tele 1'de yer alan habere göre,İstanbul Kadıköy’de 20 yaşındaki Rana Batı’nın maske takmaması sonrası gözaltına alınmasına ilişkin görüntüler tartışma konusu olmuştu. Yurtiçi Kargo çalışanı olduğu iddia edilen bir kişi müşteri veri sistemine girip elde ettiği Rana Batı’nın adresini kendi sosyal medya hesabından paylaştığı iddia edildi.

YURTİÇİ KARGO AÇIKLAMA YAPTI

Yurtiçi Kargo’dan yapılan açıklamada ise “Çalışanlarımız, sistem üzerinden müşterilerimizin kişisel bilgilerine kesinlikle erişememektedir. Sadece dağıtım sırasında adres bilgileri ilgili personele gösterilmektedir. Konu ile ilgili olup olmadığı hakkında net bir bilgi olmasa da olay araştırılmaktadır. Bir ihlal yaşandı ise tüm hukuki haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz.” denildi.

Olay, sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarla ortaya çıktı.

Rana Batı’nın Cyparisuzs isimli İnstagram hesabı ele geçirildikten sonra hesaptan yapılan paylaşımda “Hesap bendedir dostlar. Sadece birkaç saat içinde bu soysuz kızın numara ve adresini paylaşacağım. Artık gider evinden mi alırsınız bilemem, beni mahkemeye verdiğinde hep beraber adliyeye gidiyoruz” ifadeleri paylaşıldı. Sonrasında kadının adres ve telefon bilgileri paylaşıldı.

İşte sosyal medya hesabından yapılan o paylaşımlar:

eggo-bewoaumabt.jpg

egcwc2rx0aezsnq-001.jpg

egcwcnnwkampvzk.jpg

rana-tepki-001.jpg

egcwdq5xsaesvs5.jpg

egcwdgfxyaae89z.jpg