Kargolarda yeni dönem. Resmen adımlar atıldı. “Drone”lara vize çıktı

Kargolarda yeni dönem. Resmen adımlar atıldı. “Drone”lara vize çıktı
Amerika Birleşik Devletleri Federal Havacılık İdaresi'nin insansız hava araçları (drone) için yayımladığı yeni kurala göre, insansız hava araçlarının uzaktan tanımlanmasını ve akşam saatlerinde çalışan cihazlar için, çarpışma önleyici ışıklar takılmasını zorunlu kıldı. Ayrıca drone’ların insan derisine zarar verecek, açıkta dönen herhangi bir parçaya sahip olmaması da zorunlu hale getirildi.

Sözcü'de yer alan habere göre, ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), drone kargolar için beklenen kuralları yayınladı.

FAA ayrıca, güvenlik endişelerini gidermek için insansız hava araçlarının uzaktan tanımlanmasını ve akşam saatlerinde çalışan cihazlar için, çarpışma önleyici ışıklar takılmasını zorunlu kıldı. Ayrıca 2022’den itibaren 250 gram veya daha fazla ağırlığa sahip tüm drone’lar için kimlik gerekli olacak. Drone’ların insan derisine zarar verecek, açıkta dönen herhangi bir parçaya sahip olmaması da zorunlu hale getirildi.

PAKET TESLİMLERİ DAHA DA KOLAYLAŞIYOR

Yeni kurallar, emniyet ve güvenlik endişelerini ele alarak insansız hava araçlarının hava sahamıza daha fazla entegre edilmesinin yolunu açıyor diyen FAA Yöneticisi Steve Dickson, paketlerin teslimi gibi drone operasyonlarını daha rutin olarak göreceğimiz güne doğru bizi yaklaştırıyor dedi.