Kasap ile süpermarket arasındaki fiyat farkı görenleri şoke etti. Yuh bu kadar da olmaz ki. Süpermarkete kalsa tavuk da yiyemeyeceğiz

Kasap ile süpermarket arasındaki fiyat farkı görenleri şoke etti. Yuh bu kadar da olmaz ki. Süpermarkete kalsa tavuk da yiyemeyeceğiz
Tavuğa toptancı tarafından son üç haftada 1 lira 75 kuruş zam yapılırken süpermarketler ile küçük esnaf arasındaki fiyat farkı 2 katına kadar çıktı. Kasapta 24 liraya satılan tavuk kanat süpermarketlerde 42 liraya kadar satılırken kasapta 19 liraya satılan tavuk but süpermarketlerde 38 liraya kadar satılıyor.

YENİÇAĞ/ TOLGA ŞAHİN

Gıda fiyatlarına gelen zamla beraber vatandaş artık ucuz protein kaynağı tavuk alırken bile iki kere düşünmeye başladı. Toptancı tarafından tavuğa son üç hafta içinde 1 lira 75 kuruş zam yapılırken küçük kasaplar bu farkı mümkün olduğunca vatandaşa yansıtmamaya çalışıyor.

Diğer taraftan tavuğun kilo satışında ise süpermarketler ile küçük esnaf arasında uçurum var. En büyük fark ise tavuk kanat ve tavuk butta.

TAVUK BUTTA FARK 17 LİRA

Tavuk But ise bir süpermarkette 35,90 TL’ye satılırken bir başka süpermarkette ise 37,90 TL’ye satılmakta. Aynı ürün kasapta ise 19 lira.

TAVUK KANATTA FARK 18 LİRA

En büyük fark ise tavuk kanatta ortaya çıkıyor. Bir süpermarkette 41,95 TL’ye satılan tavuk kanat’ı bir diğer süpermarkette ise 35,95 TL’ye satılıyor. tavuk kanat’ı kasapta ise 24 liraya bulmak mümkün.

TAVUK FİLETO’DA FARK 7 LİRA

Bir süpermarkette tavuk fileto’nun fiyatının 28,25 TL’den 21,90 TL’ye indirildiği belirtilirken diğer bir süpermarkette ise tavuk fileto’nun fiyatı 29.90 TL’ye satılıyor. Aynı ürünü ise kasapta 23 TL’ye bulmak mümkün.

TAVUK PİRZOLA’DA FARK 2 LİRA

Tavuk pirzola’nın ise bir süpermarkette 25,95 TL’den 19,90 TL’ye indirildiği belirtilirken bir diğer süpermarkette ise tavuk pirzola’nın kilosu 24,95 TL’ye satılıyor. Aynı ürünü kasapta ise yine 23 TL’ye bulmak mümkün.

Kasapta işe fiyatlar şu şekilde: