Kasım Süleymani suikastının detayları ortaya çıktı!

Kasım Süleymani suikastının detayları ortaya çıktı!
İngiltere’nin ünlü gazetelerinden The Guardian'da yer alan bir haberde, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Kumandanı Kasım Süleymani suikastının nasıl gerçekleştiğine ilişkin bilgiler paylaşıldı.

ABD güçlerince hava saldırısı düzenlenerek öldürülen Kasım Süleymani’nin, özel bir uçakla Suriye’nin başkenti Şam’dan Bağdat’a gittiği belirtilerek, Süleymani’nin genel olarak yaptığı biçimde havalimanındaki formalitelerden kaçındığı öne sürüldü.

The Guardian’dan Peter Beaumont'un haberine göre, Süleymani'nin içinde bulunduğu uçak piste inmeden kısa süre önce radardan kayboldu.

Kudüs Gücü komutanını pistte iki arabanın karşıladığı yazılan haberde, arabaların yanında bekleyenlerden birinin Süleymani ile birlikte ölen milis komutan Aldülmehdi el Mühendis olduğu yazıldı.

SÜLEYMANİ’NİN ZİYARETİ GÜNLER ÖNCEDEN SIZDIRILMIŞTI

ABD'li yetkililere göre ise Süleymani, Irak'taki İran karşıtı protestolardan endişe duyduğu için Bağdat'a geldi ve burada Mühendis ile bu konuda konuşacaktı. Muhendis'in destekçileri ABD'nin Bağdat'taki Büyükelçiliği'ni kuşatmıştı.

İlk arabaya Mühendis ile Süleymani, ikinciye ise korumalar bindi. Arabalar hızla yola koyuldu, ancak araçların içerisindekiler, hareketlerini Pentagon ve CIA'ye taşıyan bir ABD MQ-9 SİHA'sı tarafından takip edildiklerini bilmiyordu. Süleymani'nin ziyareti günler önce sızdırılmıştı.

ABD SİHA’SI İKİ FÜZEYLE VURDU

ABD SİHA'sı, araçların Iraklı yetkililerden ve diğer yolculardan yeterince uzak olduğundan emin olduktan sonra iki füzeyle Süleymani ve Mühendis'i taşıyan arabayı vurdu. Hemen ardından da üçüncü bir füze korumaları taşıyan arabayı vurdu.

Araçlardakilerden hiçbiri kurtulamadı. Kısa süre sonra saldırının Beyaz Saray'ın emriyle gerçekleştirildiği açıklandı.