Kasımpaşa 1-2 Galatasaray / Maç özeti

Kasımpaşa 1-2 Galatasaray / Maç özeti
Spor Toto Süper Lig 13. hafta maçında Galatasaray maçın 6. dakikasında Podolski ile 1-0 öne geçti. Kasımpaşa, 53. dakikada Eduok ile durumu 1-1 yaptı. Galatasaray 59. dakikada Bruma ile tekrar öne geçti: 1-2.

Son olarak Ziraat Türkiye Kupası'nda Elazığspor ile karşılaşan ve son dakikalarda yediği gol ile 1-1 kalan Galatasaray, ligde Kasımpaşa ile karşı karşıya geliyor. Sarı kırmızılı takım Fenerbahçe, Beşiktaş ve Başakşehir'in puan kaybettiği haftada rakibini yenerek 3 puanı hanesine yazdırdı.

MAÇ ÖZETİ

Maçta ilk düdük çaldı...
Dakika 6: Galatasaray'da Bruma topu sol kanattan getirdi. Pasını Sneijder'e gönderdi. Sneijder de pasını Podolski'ye aktardı. Alman yıldız ceza alanı içerisinden yaptığı vuruşta topu ağlara gönderdi: 0-1.
Dakika 17: Sneijder'in kullandığı kornerde savunma topu uzaklaştırdı. Devam eden Galatasaray atağında de Jong'un şutu kalecide kaldı.
Dakika 29: Tunay Torun'un kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde kafalardan seken top Muslera'da kaldı.
Dakika 40: Hızlı gelişen Kasımpaşa atağında Castro pasını Tunay'a verdi. Tunay'ın çektiği şut Muslera'da kaldı.
Maçta ilk yarı G.Saray'ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Maçta ikinci yarı başladı.
Dakika 51: Sağ kanattan ceza sahasına giren Yasin'in şutunda kaleci Ramazan başarılı.
Dakika 55: Ramazan'ın gönderdiği topta Sabri'nin kafasından seken top sonrası Eduok, Muslera'yla karşı karşıya kaldı. Muslera Eduok'un ilk şutunda başarılıydı ancak dönen topta Eduok, topu ağlara gönderdi: 1-1.
Dakika 59: Carole'nin ceza sahasına gönderdiği pası alan Bruma topu kontrol ederek düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi: 1-2.
Dakika 74: Kasımpaşa'da Otigba, 72 ve 74. dakikalarda Sneijder'e yaptığı fauller sonrası gördüğü sarı kartlar neticesinde kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

İLK 11'LER:

KASIMPAŞA:
Ramazan, Popov, Otigba, Titi, Veigneau, Sadiku, Pevelka, Tunay, Castro, Eduok, Adem Büyük

GALATASARAY:
Muslera, Sabri, Serdar, Hakan, Carole, Selçuk, de Jong, Sneijder, Yasin, Bruma, Podolski

EREN DERDİYOK YİNE YEDEK 

Galatasaray'ın ligde oynadığı ilk 11 maçın değişmez ismi olan Eren Derdiyok, Bursaspor karşılaşmasının ardından Kasımpaşa müsabakasına da yedekler arasında başladı. Ligdeki ilk 11 maçın tamamının başlangıç kadrosunda bulunan Eren, Kasımpaşa önünde yine yedekler arasında şans bulmayı bekledi. 

Öte yandan, sarı-kırmızılı ekipte sakatlıkları olduğu bildirilen Tolga Ciğerci ile Sinan Gümüş, maç kadrosuna dahil edilmedi. 

CHAPECOENSE UNUTULMADI 

Kolombiya'da yaşanan uçak kazasında hayatını kaybeden Brezilya Ligi takımlarından Chapecoense'nin oyuncuları ve teknik heyeti, Kasımpaşa-Galatasaray maçında unutulmadı.

Galatasaray takımı, ısınmaya, üzerinde, "Força Chape" yazılı tişörtleri giyerlerken, maç öncesi de 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. 

MAÇA İLGİ DÜŞÜK 

Kasımpaşa-Galatasaray karşılaşmasına ev sahibi ekip taraftarlarının ilgisi düşük oldu. Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda ev sahibi takım tribünlerinde önemli boşluklar dikkati çekti. Galatasaray taraftarları ise kendilerine ayrılan bölümü büyük ölçüde doldurdu. Yaklaşık 1500 sarı-kırmızılı futbolsever, takımlarına tribünden destek verdi.