Küre Kaymakamı sel felaketi bilançosunu açıkladı

Küre Kaymakamı sel felaketi bilançosunu açıkladı
Küre Kaymakamı Furkan Berber Ersizlerdere iki çay köprüsü mevkiinde meydana gelen sel felaketi olayında 3 vatandaşın kayıp, 1 çocuk ’un kurtarıldığını ve 1 Kadın’ın ölü bulunduğunu açıkladı.  

Hamdi KENDİRCİ-KASTAMONU/YENİÇAĞ

Kaymakam Berber yaptığı açıklamada, "10.08.2021 tarihinde ilçemizde yaşanan afet sebebiyle AFAD, UMKE, Kolluk Birimleri ve İlgili Kurumlarla, olaylara ilçe imkanlarıyla müdahale edilmektedir. Ersizlerdere iki çay köprüsü mevkiinde meydana gelen olay sonucu 3 vatandaşımız kayıp, 1 çocuk kurtarıldı, 1 kadın ölü olarak bulundu. 25 köy yolu kapalı, 40 adet bağlantı yolunda göçük meydana gelmiş, 15-20 köprü yıkılmış bulunmaktadır. Afet yerlerinden 32 hane, 75 vatandaşımız tahliye edilmiştir.

Afetin boyutu çok büyük olduğundan sorunların çözümünde ve vatandaşlara ulaşmada sıkıntısı yaşanmaktadır. İlçe Özel İdare Müdürlüğümüzün araç gereçleri ile ulaşılabilen köylerimize yardım götürülmekte hasta olan vatandaşlarımız tahliye edilmektedir. Ancak afetin boyutu çok büyük olduğundan ilçemizin imkanları yıkımları kısa sürede çözmede yetersiz kalmaktadır. Daha fazla can kaybımızın olmaması için vatandaşlarımızın da yardımı ile tüm Kaymakamlık personeli olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz’’ dedi.

İlgili Haberler