Katar Dünya Kupası'na yalnızca aşılanmış kişileri kabul edecek

Katar Dünya Kupası'na yalnızca aşılanmış kişileri kabul edecek
Katar'dan yapılan açıklamada gelecek yıl düzenlenecek Dünya Kupası'na 'yalnızca aşılanmış kişilerin alınacağı' ve küresel bağışıklama çabalarının gecikmesi durumunda bir milyon doz güvence altına almak için görüşmelerin yapıldığı bildirildi.

Katar Dünya Kupası'na yalnızca aşılanmış kişileri kabul edecek

Katar''da düzenlenecek Dünya Kupası için açıklamalarda bulunan FIFA başkanının maçların dolu stadyumlarda yapılacağını duyurmuştu. Katar''dan yapılan açıklamada ise, turnuvaya ''yalnızca aşılanmış kişilerin alınacağı'' bildirildi.

Katar lideri Şeyh Halid bin Halife bin Abdülaziz Al Tani de, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Katar''ın önlem almaya devam ettiğini söyledi ve "Şu anda bir milyon doz koronavirüs aşısı edinmek için bir şirketle görüşüyoruz" dedi.

Katarlı yetkililer, daha önce de henüz aşılanmamış katılımcılara aşı yaptırmayı planladıklarını ifade etmişti.

Katar''da, vatandaşlara Pfizer-BioNTech ve Moderna aşılarını uygulanıyor. alınan bilgiye göre, nüfusun yaklaşık yüzde 50.8''ine denk gelecek şekilde, en az 2.8 milyon doz aşı uyguladı.

Öte yandan Tani, turnuva için çok sayıda stadyumun tamamlandığını, 2022 Dünya Kupası''nın son maçına ev sahipliği yapacak olan ve şu anda yüzde 90''ı tamamlanmış olan Lusail Stadyumu da dahil olmak üzere üç stadyumda çalışmaların devam ettiğini belirtti.

İlgili Haberler