Kavurucu sıcaklar geliyor. Montların çıkarılacağı tarih açıklandı

Kavurucu sıcaklar geliyor. Montların çıkarılacağı tarih açıklandı
CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava sıcaklıklarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bu akşam saatlerinde kuvvetli poyraz beklediğini ve çarşamba günü tüm Türkiye'de yağışların sona ererek yerini güneşli havaya bırakacağını söyleyen Prof. Dr. Şen, "Hafta sonuna doğru yaz günlerini andıran havalar bizi bekliyor" ifadesini kullandı.

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava sıcaklıkları ile ilgili önümüzdeki günler için önemli uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Şen, "Bugün saat 1''e kadar İstanbul''un güney ilçelerinde yağmur başlar. Akşama kadar gök gürültüsü duyabiliriz. Yarın da yağışlar devam edecek. Sıcaklıklarda ciddi bir düşüş var. 14 derecelere kadar düşebilir. Pazartesi itibariyle yağmur çekilip batı bölgelere doğru ilerleyecek. Salı günü sadece Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz için yağmurdan bahsedebiliriz." dedi.

''YAZ GÜNLERİNİ ANDIRAN HAVALAR BEKLİYOR BİZİ''

Çarşamba günü için Türkiye genelinde güneşli havanın hakim olacağını belirten Prof. Dr. Şen, "Bu akşam üzeri kuvvetli poyraz bekleniyor. Biraz üşütecek bizi. Hafta sonuna doğru yaz günlerini andıran havalar bizi bekliyor." ifadelerini kullandı.

MARMARA BÖLGESİ''NDE ARALIKLI VE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK

Marmara Bölgesi''nde aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü''nden alınan bilgiye göre, bölgedeki sıcaklıkların mevsim normalleri civarında olması öngörülüyor.

Çok bulutlu hava öngörülen bölgede aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Bölgede, kuzeyli yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli rüzgar beklenmesi sebebiyle ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşlar uyarılıyor.

İlgili Haberler