Kemal Kılıçdaoğlu: "Bunun adı ihanettir"

Kemal Kılıçdaoğlu: "Bunun adı ihanettir"
Katıldığı canlı yayında tank palet fabrikası tartışmalarını hatırlatan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Kimse kusura bakmasın ama bunun adı vatana ihanettir" şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV'de katıldığı İşin Aslı Özel programında gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı.

Tank Palet Fabrikası tartışmalarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Bu fabrikayı siz Etem Sancak’a ‘al çalıştır’diye veriyorsunuz. Etem Sancak da tutup Katar ordusuna veriyor. Kimse kusura bakmasın ama bunun adı vatana ihanettir" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, “50 milyon dolar ben vereyim size bu fabrikayı verin dedik, hiç ses çıkmadı. Bu parayı verecek çok sayıda yurtsever işadamı var. 50 milyon dolar hikayedir. Bu fabrikanın değeri 20 milyar dolardır. Avrupa’nın en büyük tank-palet fabrikasıdır. Bu fabrikayı siz Etem Sancak’a ‘al çalıştır’diye veriyorsunuz. Etem Sancak da tutup Katar ordusuna veriyor. Kimse kusura bakmasın ama bunun adı vatana ihanettir” dedi.

Bunun dünyada başka bir örneği olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Bir askeri fabrikayı yabancı bir orduya peşkeş çeken dünyada ikinci bir devlet yoktur. Bunu neden yaptılar? Oradan gelir mi elde edecekler, hayır. Tank üretecekler; ama zaten orada tank üretiyorlardı. Şimdi maliyeti şişirecekler, 20 liralık işi ‘200 liraya yaptık’ diyecekler, üstüne bir de kar koyacaklar. Devlete de bu parayı bize ver diyecek” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler