Kemal Kılıçdaorğlu: "Siyaseti hangi sektör finanse ediyor?"

Kemal Kılıçdaorğlu: "Siyaseti hangi sektör finanse ediyor?"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, " Neden siyasal iktidar inşaat sektörünü kutsadı. Siyaseti hangi sektör, kim finanse ediyor" şeklinde konuştu.

CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP iktidarının inşaat sektörüne büyük destek verdiğine dikkat çekerek, “Siyaseti hangi sektör, kim finanse ediyor?” dedi.

Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen Maltepe Ekonomi Forumu'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“Neden bizim insanlarımız 3. sınıf bir demokrasiye mahkum ediliyor. Demokrasiden yana bütün güçlerin bir araya gelip bunun mücadelesini vermemiz gerekiyor. Neden siyasal iktidar inşaat sektörünü kutsadı. Siyaseti hangi sektör, kim finanse ediyor?

Toplum neden yolsuzluklara duyarsız. Devlet başkanının yolsuzluklardan pay alması bile makul karşılanmaya ve bu konuda yazılar yazılmaya başlandı. Tank palet fabrikası satıldı mı, hayır. Kiralandı mı hayır. 25 yıllığına bedava verildi. 5 kuruş alınmadı. Müslümanız diyenler var, kul hakkı nedir kardeşim. Siyasetçi hesap vermeye gerek bile duymuyor. Hukuki alt yapısı büyük ölçüde oluşturuldu.”

TAPU KAYITLARI GERÇEĞİ YANSITMIYOR

“İnşaatta rantı yaratan büyük ölçüde kayıt dışılıktır. Tapu kayıtlarının yüzde 90’ı doğruyu yansıtmıyor. Sistem zaten kayıt dışı üzerine inşa edilmiş. Kayıt dışı çalışan bir kişinin geleceğini elinden alıyorsunuz. İstihdamda kayıt dışını önlemenin en iyi yolu sendikalaşmaktır.

Kimsenin can ve mal güvenliği yok dediğim için siz Türkiye’yi dünyaya ihbar ediyorunuz diyorlar evet yok. Siz hangi can ve mal güvenliğinden bahsedeceksiniz. Bu ülkede bağımsız yargı var mı. Senin sözcün aksini söylüyor zaten. Can ve mal güvenliğinin olmadığı ülkede biz yeni arayışların rotasını belirlemeye çalışıyoruz. Siyasi irade ranttan besleniyorsa doğal olarak o alan vergilenmez.”

4+4+4 TEKLİFİNİ VERENLERİN HİÇBİRİ EĞİTİMCİ DEĞİL

“Eğitim kişiye sınıf atlatır. 4+4+4 sistemi geldi parlamentoya. Bu kanun teklifini veren 5 milletvekilinin hiç biri eğitimci değil, bir kişinin arzusu üzerine kanun teklifi verildi. Kendi çocuklarını eğitimde denek olarak kullanan tek ülkeyiz. Bir ülkeyi geri bırakmak istiyorsanız eğitim sistemini bozacaksınız, yapılan da bu. Eğitim sistemi şu anda tam bir felaket.

Vergi kaçırmanın toplumsal maliyeti var. Kişinin ve ailesinin geleceğini elinden alıyorsunuz. Bu konu üzerinden de ayrıntılı durmak gerekir. Sendikalaşma felsefesi de yitirildi. Sendikalaşma önemli. AR-GE’den söz edildi. Bazı akademisyen arkadaşlarımız Türkiye’den üretilen malların çoğunun Orta Doğu’ya hitap edildiğini belirtti. AR-GE’ye daha fazla kaynak aktarılması gerektiği söylendi. Kaynak ayırmayan kim, siyasal iktidar. İnşaat varken neden AR-GE’ye kaynak ayırsın.”

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR

“Emeklilikte yaşa takılanların sorunu aile sigortası ile çözülecek. Daron Acemoğlu hocamız söyledi. Sosyal yardımların yapılmasında önce kaynak yaratmak gerek diye. Doğrudur. Aile sigortası için de kaynak yaratıp bu sorunu temelden çözebiliriz.”