Ya adam gibi çalışır ya da istifa ederler

Ya adam gibi çalışır ya da istifa ederler
Ya adam gibi çalışır ya da istifa ederler

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, 2-1 kaybedilen Kasımpaşa maçının ardından sessizliğini bozdu. Hakemin sonradan planlı bir şekilde

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, 2-1 kaybedilen Kasımpaşa maçının ardından sessizliğini bozdu. Hakemin sonradan planlı bir şekilde raporunu değiştirdiğini savunan siyah beyazlı kulübün patronu ağır eleştirilerde bulundu:
TFF ve kurulları ya adam gibi görevlerini yapsın ya da bu işi bıraksınlar. Hakem kural hatası yaptı. Donk’un topu attığı pozisyonda kırmızı kart ve penaltı olmalıydı. Vicdanlarıyla hareket etsinler ve Kasımpaşa maçı tekrarlansın

 

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Kasımpaşa maçında yaşananların ardından basın toplantısı düzenledi ve gündeme ilişkin zehir zemberek açıklamalar yaptı. Maçın hakemi Barış Şimşek’in, hak ve şeref kavramlarını tamamen yok edecek uygulama gösterdiğini savunan Orman, “Kimse raporları sonradan değiştirerek ‘ilk gördüğüm anda düdüğü çaldım’ demesin. Federasyon ve kurulları adam gibi görevlerini yapsın ya da o koltuklarda oturmasınlar. Hakem açık bir şekilde kural hatası yapmıştır. Donk’un topu attığı pozisyonda kırmızı kart ve penaltı olsa zaten 2-0 öne geçecektik. Vicdanlarıyla hareket etsinler ve maç tekrarlansın” dedi. Orman’ın açıklamalarının önemli satırbaşları şöyle

 


Yarım saatte rapor yazdı


* G.Saray derbisinden bu yana üzerimize oynanan oyunlar var. O maçın ardından stadımız 4 maç kapandı. Beşiktaşlı görünüp de saman altından su yürütenlerin yarattığı kaos ortamı açıktır.
* Rakip oyuncu elindeki top ile bizim oyuncumuzu engelledikten sonra düdük çalan hakem kural hatası yapmıştır. Ama ne hikmetse maçtan yarım saat sonra rapor yazmış ve MHK Başkanı Zekeriye Alp de dünyada görülmemiş bir şekilde hemen hakemi savunan bir açıklama yapıyor.

 


Aynı golü yemeyeceğiz

* Ne olmuştur da MHK Başkanı gözlemci raporu önüne gelmeden açıklama yapmıştır? TFF başkanından izin almış mıdır?
* O 101. yılda yediğimiz golü bir daha yemeyeceğiz. Buradan Cumhuriyet savcılarımızı göreve davet ediyorum. Kedi girdiğinde arkasından 5 kişi koşuyor. Gelmiş benim oyuncuma vurmuş. Yine müdahale yok. Oyuncum darp edilmiştir.

 

Ajax-Alkmaar maçı tekrar edilmişti!

21 Aralık 2011’de Ajax ile AZ Alkmaar arasında yapılan Hollanda Kupası maçında, bir taraftar sahaya girerek, AZ kalecisi Esteban’a saldırmış ve Esteban taraftarı tekmelediği gerekçesiyle kırmızı kart görmüştü. AZ teknik direktörü Gertjan Verbeek, takımını soyunma odasına göndermiş ve müsabaka tatil edilmişti. Hollanda Futbol Federasyonu maçı seyircisiz sahada tekrar ederken, kaleci Esteban’ın kartı da iptal edilmişti.

 


1-0 öndelerdi ama...

Geçtiğimiz sezon Kasımpaşa’nın 2-0 kazandığı Bursaspor maçında taraftar, konuk takım kalecisi Harun’a saldırmış, geç kaleci karşılık verince 4 maç ceza almıştı. Ancak yapılan itiraz sonunda ceza 2 maça inmişti. 2007-08’de Trabzon-Sivas maçında bir taraftar sahaya girerek Balili’ye saldırmış, 1-0 önde olan bordo mavililer 3-0 hükmen maglup sayılmış ve 5 maç seyircisiz oynama cezası almıştı.

 

Hakemler ikiye bölündü

Kasımpaşa-Beşiktaş maçında yaşanan “top faciası” beraberinde farklı yorumlar getirdi. Ev sahibi ekibin futbolcusu Donk’un, kenardan gelen topu Almeida’daki maç topuna vurarak Beşiktaş’ın golle sonuçlanabilecek atağını kesmesine eski hakemlerin bazıları “penaltı” derken, bazıları ise “Endirekt atış kullandırılmalıydı” ifadesini kullandı. İşte bazı yorumlar:
Ertuğrul Dilek: Pozisyona kart gösterdiği için Kasımpaşa aleyhine endirekt ceza atışı vermeliydi.
Erman Toroğlu: Donk, topu elinde tutuyor, sonra da art niyetle topu fırlatıyor. Sarı kart ve endirekt vuruş.
Ahmet Çakar: Donk, Almeida’ya atılan pası kesmek için elindeki topu gerçek topa çarptırarak oyunu sabote etti. Hakem oyunu durdurdu. Haklı olarak Donk’a sarı kart gösterdi. Ama oyunu hakem atışı ile başlattı. Oysa ki pozisyon penaltı olmalıydı.
Markus Merk: Sahada ikinci bir top var ise ve oyuna etki ediyorsa hakem durdurmak zorunda. Oyunun hakem atışıyla devam etmesi lazım ancak karar çok geç geldi.

 

FIFA ‘penaltı’ diyor ama...

MHK Başkanı Zekeriya Alp, “Barış Şimşek bu pozisyonda kurallar ne diyorsa onu yaptı. Türk futbolunda ilk kez böyle bir şey yaşanıyor” dese de FIFA’nın hazırladığı, TFF’nin hazırlayıp hakemlere dağıttığı kural kitapçığındaki konuyla ilgili hüküm açık. “Fauller ve Fena Hareketler” başlığındaki 12. kuralda şu ifade yer alıyor: “Eğer kendi ceza alanı dışında bir oyuncu, ceza alanı içindeki rakibe bir cisim atarsa (veya top) hakem oyunu penaltı atışıyla tekrar başlatır“ Ancak burada bahsedilen de topu rakibe, yani rakibin vücuduna atmak. Donk, topu Almeida’nın vücuduna değil, topa atmıştı.

 

Serbest kaldı!

Kasımpaşa-Beşiktaş maçında sahaya giren ve Fernandes’e saldıran Mustafa Özel, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Birçok suçtan sabıkası olduğu öğrenilen Özel’in, Fernandes’in şikayetçi olmaması nedeniyle serbest bırakıldığı ifade
edildi.

 


Kartal’da Fernandes şoku

Son 3 lig maçında ilk 45 dakikalarını önde tamamladığı Fenerbahçe (3-2/3-3), Sivasspor (1-0/1-1) ve son olarak Kasımpaşa (1-0/1-2) karşılaşmalarında skor avantajını koruyamarak 7 puan kaybeden Beşiktaş, Fernandes’den gelen haberle şoke oldu. Kasımpaşa maçında sahaya giren taraftarın tekme attığı Portekizli yıldızın bacağında iç kanama olduğu ve bu nedenle Elazığspor sınavı için yapılan idmanda yer almadığı belirtildi.