Kemal Kılıçdaroğlu: Kim ne derse desin Suriyeliler iki yıl içinde göndereceğiz

Kemal Kılıçdaroğlu: Kim ne derse desin Suriyeliler iki yıl içinde göndereceğiz
CHP lideri partisini grup toplantısında net konuştu: "Kim ne derse desin Suriyeliler iki yıl içinde göndereceğiz..." İşte ayrıntılar...

Geçen hafta Suriye’deki İdlib Briket Evleri Açılış Töreni’ne videolu mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkemizde asayiş ve taciz haberleriyle tepki çeken sığınmacılarla ilgili ''''Güvenli bölgelere 500 bin Suriyeli dönüş yaptı. 1 milyon Suriyeli kardeşimizin dönüşünü sağlayacak bir projeyi hayata geçireceğiz” demiş; dün katıldığı MÜSİAD''ın 32. Kuruluş Yıl Dönümü Programı''nda da ''''Savaştan gelip ülkemize sığınan bu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız'''' ifadelerini kullanmıştı.

"Gerginliğin artmasının ülkemize bir faydası yok"

Partisinin grup toplantısında sığınmacılar sorunuyla ilgili konuşan Kemal Kılıçdaroğlu;  "Ben ''2 yıl içinde davulla zurnayla kendi ülkelerine gidecekler'' diyordum. ''Nasıl göndereceksin gel bize anlat'' dediler. Hangi önlemleri alacağımızı, ilişkileri düzelteceğimizi, BM''yi de davet edeceğimizi, yollarını, kreşlerini, okullarını yapacağımızı anlattık. Kim ne derse desin, açık ve net iki yıl içinde gidecekler. Gerginliğin artmasının ülkemize bir faydası yok. 2 yılda göndereceğizdedi.

İlgili Haberler