Kemal Kılıçdaroğlu’ndan asgari ücreti 3100 lira öneren TİSK’e tepki

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan asgari ücreti 3100 lira öneren TİSK’e tepki
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’na tepki gösterdi.

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirlemek üzere üçüncü kez toplandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder başkanlığındaki toplantı, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun (TİSK) ev sahipliğinde, basına kapalı gerçekleşti.

Önder, basına yaptığı açıklamada, "TİSK ise ''İşçiler sadece ağır işlerde çalışmıyor, Türkiye ortalamasının alınması gerekiyor.'' dedi. Buradaki parametreleri esas alarak belirli hesaplar yaptık. Eski formüle göre hesapladığımızda, 2 bin 979 ile 3 bin 567 lira arasında değişiyor. TİSK, bu rakamı ortalama 3 bin 100 lira olarak buluyor." ifadelerini kullandı.

Tepkilere neden olan TİSK''in 3 bin 100 lira önerisi ile ilgili Twitter''dan açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu asgari ücret zammı için “TÜİK''i esas alırız" demiş. Evet, sizin neyi esas alacağınızı bildiğim için gittim TÜİK kapısına. Geçin bunları da doğru düzgün bir teklifte bulunun işçilere!"

İlgili Haberler