Flaş...Flaş...Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu ve Yavaş'a adaylık mesajı

Flaş...Flaş...Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu ve Yavaş'a adaylık mesajı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2023 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, muhalefetin güçlü aday adayları arasında gösterilen Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu için dikkat çeken açıklamalara değindi.

HalkTV''den Fikret Bila''ya konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu''nun gezisinden haberi olduğunu ve önceden onayladığını söyledi.
 
"Ekrem Bey, popüler bir isim. Gezinin yankılanması bu açıdan da doğal." diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, İmamoğlu''nun Karadeniz''de gördüğü ilgiden çok memnun olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ise daha önce belirttiği çizgisini aynı şekilde devam ettiren Kılıçdaroğlu, adaylık için ismi geçen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu''na bazı mesajlar  verdi.

Cumhurbaşkanı adayını 6''lı masadaki liderlerin ortak kararla belli olacağının altını çizen Kılıçdaroğlu "Bu konuda bir değişiklik yok. CHP’nin belediye başkanlarına gelince. Belediye başkanlarımızın işlerine kilitlenmeleri gerekiyor. Seçildikleri dönemin sonuna kadar görevlerini sürdürmeliler. Halka verdikleri taahhütleri yerine getirmeleri gerekir. Ben 11 büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlarımızı çok başarılı buluyorum. Sosyal devlet ilkesini belediyelerimiz uyguluyor. İstihdam yaratıyorlar. Kimseyi rencide etmeden sosyal yardımlarını sürdürüyor. Bunun olumlu etkilerini de görüyoruz." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler