Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yeni parti açıklaması

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yeni parti açıklaması
Katıldığı bir televizyon programında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni parti iddiaları hakkında, "Bize sadece hayırlı olsun demek düşer" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk canlı yayınında katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Yeni parti iddialarına ilişkin Kılıçdaroğlu, "Ben de gazetelerden okuyorum. Ne kadar doğru veya yanlış onu bilmiyorum. Gazeteler haber yapıyorlar. Yeni parti kurulabilir. İnsanlar yan yana gelirler, belli bir hedef koyarlar, bir program hazırlarlar, kamuoyunun önüne çıkarlar. 'Biz yeni bir parti kuruyoruz.' derler. Bize de sadece kurulan yeni partiye 'hayırlı olsun' demek düşer." ifadelerini kullandı.

"YENİ BİR PARTİYE İHTİYAÇ VAR MI?"

Kılıçdaroğlu, "Bu yelpazede yeni siyasi partilere yer var mı?" sorusuna, "Ona kuranlar bakacak. Türk siyasal yapısına, tarihsel sürece, bugün içinde bulunduğumuz koşullara ve gelecekteki koşullara bakacaklar. Parti kurmak sıradan bir olay değil, kolay bir olay da değil. Parti kurmak isteyenler, Türkiye'deki gelişmelere ve açmazlara bakarak, kendi geliştirecekleri ya da yazacakları programla bunları topluma umut vererek, gerçekleştirmek isteyecektir. Yeni bir partiye ihtiyaç var mı? Bu bizden çok, kurmak isteyenlerin, bir ihtiyaç hissettiklerinden ötürü kurduklarını kabul etmemiz lazım. Onların siyasete, Türkiye'nin sorunlarına çözümü farklı olabilir." yanıtını verdi.

"Bir siyasi partinin oy oranlarının düşmesinden yola çıkarak, bir siyasi parti kurulur mu?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Açıkça söyleyelim, AK Parti'nin oyları düşerse yeni bir siyasal parti kurulur mu? Bilmiyorum, kurulur mu kurulmaz mı? Bu tür tartışmaları yapmak bence çok erken." dedi.

İlgili Haberler