Kemal Sunal Euro’su mahkemelik oldu

Kemal Sunal Euro’su mahkemelik oldu
Euro kağıdı üzerine Kemal Sunal'ın fotoğrafının basılarak hatıra parası olarak satılması mahkemelik oldu. Sunal ailesi kendilerinden izin alınmadığını ifade ederek suç duyurusunda bulundu.

Türk Sinemasının unutulmazları arasında yerini alan Kemal Sunal’ın 20. ölüm yıl dönümü nedeniyle Euro  kâğıdı üzerine hatıra para bastırılması mahkemelik oldu.

Sunal’ın eşi ve çocukları, Euro kağıdı üzerine merhum sanatçının görsellerinin kullanıldığı hatıra para basan Özgür Honça ve İbrahim Gölgeli’den şikayetçi oldu.

Sözcü'de yer alan habere göre, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığı’na  avukatları Uğur Güven aracılığıyla şikayet dilekçesi veren Sunal Ailesi, Kemal Sunal’ın sağlığında reklam kampanyası, tanıtım ve ticari faaliyetlerinden hep kaçındığını belirtti. Usta sanatçının dünyasına hep saygı duyarak bugüne kadar görüntülerinin bir reklam filminde yer almasına izin vermediklerini belirten eşi ve çocukları, Kemal Sunal’ın tüm hayatı boyunca Türk toplumuna hizmet etmeyi amaç edindiğini, Türk değer ve yargılarına da bağlı kaldığını anlattı.


AİLEDEN RIZA VE İZİN ALINMADI

Avukat Uğur Güven dilekçesinde merhum sanatçının sağlığında ortaya koyduğu bu duruşu rağmen şüphelilerin Sunal Ailesinden izin ve rıza almaksızın kağıt Eurolar üzerinde usta oyuncunun görsellerini izinsiz kullandığını ve hatıra para adı altında satış yaptıklarını belirtti.