Kemik suyunun sağlığa faydaları Kemik suyu içmenin faydaları uzun yıllardır bilinir. Ancak bazıları kemik suyunu pek fazla tercih etmez. İşte kemik suyunu tercih etmenin gerekçeleri…
Canan Karatay her sabah aç karnına bir bardak içtiğini açıkladı. Bağışıklığı güçlendiriyor. Kemikleri çelik gibi yapıyor Prof. Dr. Canan Karatay, her sabah aç karnına kemik suyu içtiğini söylemesi dikkat çekti. Kemiklerini güçlendirmek için her gün özel bir karışım hazırlayıp tükettiğini belirten Karatay, bu karışımın tarifini vermeyi ihmal etmemesi dikkat çekti.
30 yaşına geldiğinizde 50 yaşında gibi görünmek istemiyorsanız bu besinleri tüketin Kahvaltıda ya da akşam yemeğinde kolajenli besinlere sofrada yer açarak yaşlanmayı geciktirebileceğiniz vurgulandı.
Babaannesinden öğrendi şimdi siparişlere yetişemiyorlar. Bağışıklığı zımba gibi yapıyor İstanbul'da yaşayan 41 yaşındaki Nezihe Filiz Toker, babaannesinden öğrendiği kemik suyunu yıllarca yapıp ailesine içirdi. 2 çocuk annesi kadın, arkadaşının tavsiyesiyle 2 yıl önce kendi markasını kurdu. 50 kavanoz satarak işe başlayan Toker, şimdilerde bu sayıyı 5 bin kavanoza çıkararak, siparişlere yetişemediğini söyledi. Hedefi dünyaya açılmak olan Toker, her derde deva olduğunu bağışıklığı güçlendirdiğini belirtti.
Uzman isim altın listeyi açıkladı. Resmen yaşlanma ile savaşıyorlar Sağlıklı Yaşam Uzmanı Buğra Adil Buyrukçu, son yıllarda gözde haline gelen kolajen ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Buyrukçu, yaşlılık ile savaşan kolajenin bulunduğu ürünleri açıkladı.
Bağışıklık sisteminizi zirveye çıkarıyor. Soğuk algınlığı ve gribin doğal ilacı Muş'un Varto ilçesinde ilk defa bir lokantada hazırlanan beyran çorbasına, korona virüs salgını döneminde talepler arttı. Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliğiyle bilinen beyran, soğuk algınlığı ve grip gibi mevsim hastalıklarına da iyi geldiği için sıklıkla tüketiliyor. İlçede günde 200 sipariş alan beyranın tabağı 15 TL’den satılıyor.
Bağırsakları fabrika gibi çalıştırıyor. Yararlı bakterileri çoğaltıyor Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı, bağırsakları temizleyerek, sindirim ve boşaltım sistemini düzenleyen besinler hakkında bilgi verdi. Sarımsak, lahana, kemik suyu, pırasa, Antep fıstığının bolca tüketilmesi gerektiğini belirtti. Ara öğünde tüketilen lif içeriği yüksek atıştırmalık besinlerin, bağırsaklardaki yararlı bakterilerin artmasına destek olduğu belirtildi.
Bağışıklığa zirve yaptırıyor, vücudu dinç tutuyor. Bunları sofranızdan sakın eksik etmeyin Uzmanlar, korona virüs salgınından korunmak güçlü bir bağışıklık için pek çok öneride bulunuyor. Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, "Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında 2 günü kaliteli beslenerek geçirin. Ev sirkesiyle lahana turşusu kurun, çiğ olarak soğan sarımsak yiyin, balık tüketin" diye konuştu.
Kemik erimesine karşı kemik suyu! Osteoporoz diğer adıyla kemik erimesinin vücuttaki kemiklerin zayıflamasına sebep olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Gürkan Taşkale, "Kemik suyu tüketmek, özellikle de yemeklerde kemikli etin kullanılması kemik sağlığına yararlı olacaktır" dedi.