Kerkük'te PKK paçavrasına kim izin veriyor?

Kerkük'te PKK paçavrasına kim izin veriyor?
Türkmeneli Partisi Genel Başkanı Sarıkahya, Kerkük'te PKK paçavralarına Peşmergeler tarafından müsaade edildiğini açıkladı.

Irak'ta Türkmeneli Partisi Genel Başkanı Rıyaz Sarıkahya, terör örgütü PKK'nın Kerkük'teki varlığından rahatsız olduklarını belirterek, kent merkezinde örgüte ait paçavraların asılmasına tepki gösterdi.

Sarıkahya,  yaptığı açıklamada, "PKK, terör örgütüdür ve aynı zamanda yabancı bir örgüttür. Irak anayasasında yabancı örgütlere yer yok. Bu nedenle PKK'nın buradaki varlığı yasal değil ve bizi rahatsız ediyor." dedi.

PKK paçavralarının kent merkezinde asılmasına tepki gösteren Sarıkahya, "Kerkük gibi hassas bir bölgede PKK flamalarının asılması yeni sorunlara neden olur. Kerkük'te Türkmenler, Araplar ve Kürtler arasında toplumsal barış zor sağlanıyor. PKK'nın bu hareketleri olumsuz etki yapar ve toplumsal hassasiyeti daha da artırır." ifadelerini kullandı.

"Kerkük'te merkezi hükümet ismen var cismen yok"

Türkmeneli Partisi lideri Sarıkahya, PKK'nın Kerkük'teki varlığından Türkmen ve Araplar kadar Kürdistan Demokrat Partisi'nin de rahatsız olduğunu vurguladı.

Kerkük Valisi Necmeddin Kerim ve güvenlik birimlerini göreve çağıran Sarıkahya, "PKK Kerkük'te bu eylemleri için bir yerlerden vize alıyor, yoksa bu tür girişimlerde bulunamaz." diye konuştu.

Bağdat hükümetinin Kerkük'teki varlığının göstermelik olduğunu söyleyen Türkmen lider, "Kerkük'te merkezi hükümet ismen var cismen yok." değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler