Kılıçdaroğlu açtı ağzını yumdu gözünü

Kılıçdaroğlu açtı ağzını yumdu gözünü
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, AKP’ye çok sert sözlerle yüklendi. Kılıçdaroğlu, AKP’nin terör örgütlerini yardım ettiğini ileri sürdü.

CHP Parti Meclisi Toplantısı açılışında konuşan Kılıçdaroğlu 6 Kasım'daki Parti Meclisi toplantısı sonrası yayınladıkları bildiriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

142 gazeteci bugün hapiste, cumhuriyet tarihimizin en büyük rakamıdır. Gazetecilerin haklarını hukuklarını savunacak CHP dışında yer kalmadı. Kimse itiraz etmesin, ses çıkmasın; niye adaleti, medya özgürlüğünü savunmayalım. Bizim varlık nedenimiz

Biz 'mahkeme kararlarını tanımıyoruz' demedik, onlar dediler. 'Anyasa Mahkemesi kararlarını tanımıyoruz, saygı da duymuyorum' demedik, onlar dediler. Aramızda siyahla beyaz kadar fark var.

“ŞEHİTLERİMİZE KELLE DİYEN KİMDİR”

Kaldı ki, özenle altını her seferinde çizdik. Terör örgütlerine yardım ve yataklık yapan parti Adalet ve Kalkınma Partisi'dir. Herkesin anlayacağı bir dille tekrar ediyorum. Ortadoğu'daki ve Türkiye’deki terör örgütlerinin hepsine birden yardım ve yataklık yapan, bunları Türkiye'nin başına bela eden bu partinin yöneticileridir. Neden beni mahkemeye vermiyorlar, verin diye rica ediyorum ki bütün delilleri ortaya koyalım. Korkuyorlar çünkü suçlu olduklarını biliyorlar. Bunun için üzerimize baskılarla geliyorlar. Çadır mahkemelerini kim kurdu, Oslo'da masalara kim oturdu, 'PKK terör örgütü değildir' kim dedi? Şehitlerimize kelle diyen kimdir? Bunları mahkemede söylemek zorundayız ama mahkemeye vermiyorlar.