Kılıçdaroğlu'ndan canlı yayında flaş yanıt: Millet İttifakı'nın adayı kim olacak?

Kılıçdaroğlu'ndan canlı yayında flaş yanıt: Millet İttifakı'nın adayı kim olacak?
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Fox TV canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Fox TV canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. ''Bahçeli''nin düştüğü pozisyona üzülüyorum'' diyen Kılıçdaroğlu, Sedat Peker''in açıklamalarından, Birleşik Arap Emirlikleri''ne; itirafçı olmasından korkulduğu iddia edilen Sezgin Baran Korkmaz''dan ülkedeki ekonomiye kadar bütün gündemi değerlendirdi.    

Kılıçdaroğlu''nun açıklamalarından önemli başlıklar şöyle;

-128 Milyar doları neden kullandınız. Yönetemiyor. Sen çiftçinin, esnafın faizini indir.

EYT

-Çıkaracağız. MB başımsızdır diyor. Bağımsız olmadıüğını kendisin söylüyor zaten. ''Görevden aldık çünkü laf dinlemiyordu'' dedi. Unutuyor kendisi.

-Merkez Bankası kendisinin çiftçiliği mi? Bakmayın bu hale getirdiler. Kuruluşundan bu yana paranın değerini korumak için elinden geleni göstermiştir. Sen talimat verdin böyle oldu. Türk lirası eriyor. 

Kararı sen alıyorsun kapatın Merkez Bankasını

-Merkez Bankası başkanı bağımsız olduğu söylüyor. Erdoğan kendisi faizi düşüreceğiz dedi. Madem kararı sen alıyorsun kapatın Merkez Bankasını.

-Bizim yönettiğimiz belediyelerde asgari ücrette farklı bir rakam olacak. Vatandaşı tatmin edecek düzeyde olacak.

Bahçeli''nin Mansur Yavaş''a yönelik suçlamaları( Bahçeli, Alparslan Türkeş''i anma programında çıkan kavgada Yavaş''ı suçlamıştı)

-Sayın Bahçeli uzun yıllardır siyasette alan bir isim. Araştırmadan Mansur Yavaş''ı suçlaması doğru değil. Mansur Yavaş kendisinin  de dediğini gibi siyasi tartışmalardan uzak duran bir isim. Alparslan Türkeş''e Allah rahmet eylesin. Oraya baskın düzenlenmesi doğru değil. Yapması gereken baskın düzenleyenleri partiden atmaktır.

-Doğrusu bu belediye başkanları kendi görevlerini yapıyor. Biz yeni bir siyaset anlayışını, kucaklayıcı bir anlayışını sahiplendik.

Bahçeli''nin düştüğü pozisyona üzülüyorum

-AK Parti eskiden her kesimi kucaklıyordu Bahçeli ile birlikte olduktan sonra toplumun belli bir kesimini kendilerinden uzaklaştırdılar. Bunları bazı AK Parti''liler görüyor.

-Eğer siz bir siyasi partinin genel başkanı olarak kendinizi başka bir partiye vakfetmişseniz, yani AK Parti''nin altında kendinizi bir yerde konumlandırmışsanız ve AK Parti kazansın diye kendi partinizi ve ülkücüleri tamamen feda etmeye hazırsanız, siz artık siyaset üretemezsiniz. Bahçeli''nin düştüğü pozisyon budur. İnanın Bahçeli''nin düştüğü pozisyona üzülüyorum.

ASELSAN, ROKETSAN HAVELSAN''ın BAE''ye satılacağı iddiası 

-Tank Palet farbikasının önemli bir payını Katarlılara verdiler. 5 model tank yapıldı. Katarlılar devreye girdi ve Türkiye şu an tank üretilemiyor. Seri üretime geçilecekkken neden bu kadar çöpe attınız.

BAE için kendi medyaları da Erdoğan''da dahil ''şerefsiz'' diyorlardı. Darbeye destek vermişlerdi hani ne oldu? Ben bir ayda 50 milyon doları bulacağım sen Tank Palet''i bırak demiştim. Yapmadı. Kampanya açar toplardık o parayı. Bu fabrikalar katma değeri yüksek olan milli kurumlar. Bunları satın alacaklarmış, ortak oalcaklarmış gibi haberler yapıldı. Bekledim bir açıklama gelmedi. 

-TRT''deki gazeteciler arz edeceklerine bu soruları sorsalardı.

-Böyle haberler var bende mecburen ''dolar gelecek para gelecek'' diye satarsanız burnunuzdan fitil fitil getiririm dedim

-İktidar olduğumuzda Tank Palet fabrikasını ordumuza teslim edeceğiz.

SEDAT PEKER''İN AÇIKLAMALARI

-Sedat Peker''in söylediklerinin tamamı doğru çünkü işin içinde. İtiraf ediyor. İçİşleri Bakanlığı''nın bulamadığı şeylerin fotoğraflarını yayımladı. İtiraf ediyor her şeyi.

-Birleşik Arap Emirlikleri''ne neler yaptılar, ''Sedat Peker konuşmasın'' dediler. Yalansa çıkar, ''Yalandır işte belgesi'' dersiniz. Onların gazetecileri, bakanları, milletvekilleri, yandaşları, sanayicileri, beşli çeteleri var. Çıksın açıklama yapsınlar. ''Bunların tamamı yalandır'' desin. Hiç kimse yalanlayamıyor.

Sezgin Baran Korkmaz

-Sezgin Baran Korkmaz''ı yurt dışına gönderdiler. Devletin her kurumuyla ilişki halindeydi. Parasal destekler vardı. Aldılar tutukladılar, serbest bıraktılar. Mal varlığı üzerindeki haczi kaldırdılar. Kendi talimatlarını yerine getirdiği için ödüllendirdiler. 

-ABD istedi tutukladılar, hapse attılar. ABD istedi diye bunlar da istemeye başladılar

-Şimdi niye yazı yazıyorsun ''Sezgin Baran Korkmaz''ı bize iade edin'' diye. ABD istedi tutukladılar, hapse attılar. ABD istedi diye bunlar da istemeye başladılar. Tıpkı Reza Zarrab gibi.

-En büyük korkuları Sezgin Baran Korkmaz''ın ABD''de itirafçı olması. Sezgin Baran Korkmaz, ABD''ye verilirse itirafçı olacak.

MASAK YALANLADI

MASAK raporu geldi mal varlığı üzerindeki haczi kaldırdık dedi. MASAK öyle bir rapor yok dedi.

Vicdanı olanların düşünmesi lazım. Bu devletin bir onuru, haysiyeti var. Biz emperyallerin bize verdiği destekle değil savaşlarla kurulmuş bir ülkeyiz. Şimdi onları talimatlarıyla iş yapıyorsunuz. BAE muhtaç hale geldik. Bu soruların sorulması lazım. Size dayatılanları kabul etmek zorunda değilsiniz. Devlet yönetilemiyor şu anda.

-Orman yangınları var.

-''Sayın Erdoğan''ın talimatıyla yangınları söndürmeye başladık'' dedi Bakan. Böyle Bakan mı olur. Talimat olmasa kimse bir şey yapmayacak. İsyanımız bundan yönetemiyor. Ekonominin haline bakın. 

-Bu memlekette neye zam yapılmadı. Asgari ücrete, maaşlara yapılmadı. 

-Bir sus ya. Biraz da millietin derdini dinle.

-Ekonomi de bilmiyor ya. Ekonomi bütçesinden haberi yok. Önüne geldi eskidi zaten o bütçe.

ERKEN SEÇİM
 

-Konum bu haldeyken düzeltemiyorlar, devleti çürüttüler yeniden ayağa kalkmak lazım. Devlette liyatın geri gelmesi lazım. Bçyle bir yapımın iktidar olması lazım. Bunun yolu da seçim. Vatandaşın mutfağındaki yangın her geçen gün artıyor.

-Biz erken seçim olsun diyoruz. Haklın iradesinden korkmanın bir anlamı var mı? Halk seni seçiyorsa buna diyecek lafımız yok.

-Kimse önünü göremiyor. Ülke üretimden koparılıyor. Bize döviz gelsin. Ben kitabını yazdım diyor hangi kitap bu söyle gidip alıp okuyacağım o sayfayı.

FAİZ

-Faiz kendiliğinden iner. Dışarıdan borç istemezseniz faiz kendiliğinden düşer. Borç para veriyor üstüne bir de faiz ödeyeceğiz diyorlar.

-MB bilançosuna bakılıyor. Sen eksi pozisyondasın. Sana borç vereceğim ama riskli duurmdasın ama yüzden faizim bu kadar diyor. Adamın dünyası Saray. 

-Kim bu dış güçler sen yaptın hepsini. Kim atadı bu insanları...

-Ekonomide Kurtuluş Savaşı vereceğiz diyor. İşgal mi var bu ülkede. Önce israfı önle. 5 maaş veriyorsun bazılarına insanlar işsiz bu ülkede. Sandığı getir 

Kış saati uygulaması

-Bunun bir faydası yok. Belediye Başkanlarımızın dedikeri doğru. Küçücük çocukları çıkarıyorsun karanlıkta bunun için elektrik yakıyorsun.

-Elektrik mühendisleri de bunda bir fayda yok diyor. Tasarruf yok. Sokak lambasını geç yakalım diye. Güvenliğimiz nerede? Bunlar devleti yönetemez.

TÜİK VERİLERİ

-36.20 doğru bu rakam üzerinden vergi alınacak. Rakamı küçük göster diyor çünkü işçiye düşük maaş vereyim diye.

-Devletin bütün kurumları gibi TÜİK''i de çürüttüler. 

-Madem faizden şikayet ediyorsun indir bunu da o zaman.

Helalleşme
-Geçmişte büyük yaralar var. Bazen siyasetçiler bu yaraları kanatıyor. Bu önemize bakmamızı engelliyor. Bu tür şeyler olmasın bir daha. Siyasetçilerin elinden bu kozu alalım. Bir hedefimiz olmalı. Telafi edelim hellalleşelim. Bütün umudum daha güzel bir geleceği inşaa etmek.

-Hukuk ayrı helalleşmek ayrı, Cinayet yaptıksa, yolsuzluk yaptıysa hukuk gereğini yapacacaktır. O başka bir konu. Hata insana ait bir kavramdır. Hatadan dönmek bir erdemdir. Türkiye sürekli aynı hataları yaparak geriye doğru gidiyor. 

-Kutuplaşmanın bize getireceği bir şey yok. Eski yaraları kanatmayalım diyorum. Bu milletin bir yüzü gülsün ya.

Erdoğan''la helalleşecek mi?

-Helalleşme iki taraflı olur. Türk lirasının değerini düşürüyorsanız bunu eleştirmek benim en doğal hakkım. Helaleşmenin ne olduğunu bile bilemiyor. Ben milliyim ülkemi seviyorum. ''Ben seninle helaleşmek istemiyorum'' diyor. O senin bileceğin iş. Bu konuda adım atması gereken kişi kendisidir. Benim şahsi bir kavgam kimseyle yok. Kin tutmam. Kibirli davranmam. Böyle insanlar devleti yönetemezler.

Demirtaş''ın helalleşmeye destek vermesi

-Sağolsun doğruyu görüyor, Selahattin bey. 

Millet İttifakı''nın adayı

-Millet İttifakı adayını belirlemedik. Konuşmadığımız konuyu burada açıklamam doğru değil... 

İlgili Haberler