Kılıçdaroğlu da 9.5 milyarlık TL’lik ballı ihaleye isyan etti. Havuz medyasının sözde amiral gemisi

Kılıçdaroğlu da 9.5 milyarlık TL’lik  ballı ihaleye isyan etti. Havuz medyasının sözde amiral gemisi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ATV’nin sahibine verilen bedeli 9 milyar 800 milyon liralık ihaleyi eleştirirken, "Hani var ya havuz medyasının sözde amiral gemisi Sabah, ATV’nin sahibi. Gazeteler satmıyor televizyon izlenmiyor ya ondan verdiler." İfadelerini kullandı.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara yakın Sabah ATV grubunun sahibi ve Türkiye’de devletten en çok ihale alan beş şirketten biri olan Kalyon’a verilen 9 milyar 800 milyon TL’lik ihaleyi ve yine aynı şirkete tanınan 9 milyar TL’lik vergi affını sert sözlerle eleştirdi.

Gazetelerin satmadığını kanalın izlenmediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Havuz medyasının sözde amiral gemisi" dediği Sabah ve ATV’yi kurtarmak için bu ihalenin verildiğini savundu. Kılıçdaroğlu, "Gazeteler satmıyor televizyon izlenmiyor ya ondan verdiler." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları

"Ama yandaşa sonuna kadar yardım ediyorlar. Büyük bir ihale yapıyorlar. İhalenin bedeli 9 milyar 800 milyon liraya. O, 5’li çeteden birine veriyorlar. Kim bu adam? Hani var ya havuz medyasının sözde amiral gemisi Sabah, ATV’nin sahibi. Gazeteler satmıyor televizyon izlenmiyor ya ondan verdiler.

Resmi Gazete’de 9 Ekim 2020’de bir tablo yayınlandı. 81. sırada bu ihaleyi verdikleri firmaya 9 milyarlık vergi harç muafiyeti getiriyorlar. Hiçbir zaman masraf yapmasına gerek yok, devlete vergi vermeyecek. Böyle bir düzeni yaşadı mı Türkiye Cumhuriyeti?"

İlgili Haberler