Kılıçdaroğlu iktidara sert sözlerle yüklendi: Sizin ahlaki ve siyasi meşruiyetiniz yoktur

Kılıçdaroğlu iktidara sert sözlerle yüklendi: Sizin ahlaki ve siyasi meşruiyetiniz yoktur
Kılıçdaroğlu, seçim döneminde Erdoğan'ın mitinglerde kullandığı montaj videolarla ilgili çok sert açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde 'CHP İl Kadın Kolları Başkanları Eşitlik Gelecek Toplantısı'na katıldı. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka başkanlığındaki toplantıya 81 ilden gelen kadın kolları başkanları ve çok sayıda partili de katıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu toplantıda konuşma yaparken; seçim döneminde Erdoğan'ın mitinglerinde kullandığı videolarla ilgili konuşan çok sert açıklamalarda bulundu.

İktidarı sahtekarlıkla suçlayan Kılıçdaroğlu, "Montaj videolarla gidiyorsanız, sahtekarlık yapıyorsanız ve yaptığınız sahtekarlığı da televizyonlarda dillendiriyorsanız ve gelip, 'ben yeniden kazandım' diye meydanlara çıkıyorsanız, sizin ahlaki ve siyasi meşruiyetiniz yoktur" dedi

"İKTİDAR PARTİSİNİN AHLAKİ VE SİYASİ MEŞRUİYETİ YOK"

Kılıçdaroğlu'nun ahlaki ve siyasi meşruiyeti olan bir siyasal iktidarın, halktan topladığı vergilerin hesabını vermesi gerektiğini söylediği konuşması şu şekilde:

"HERKES MALİ GÜCÜNE GÖRE VERGİ ÖDEMEKLE YÜKÜMLÜDÜR"

Topladığınız verginin hesabını, kendi insanınıza vermediğiniz andan itibaren sizin ahlaki ve siyasi meşruiyetiniz tartışılır. Biz 6 lider ortak mutabakat metnine bir hedef koymuştuk 'ulusal vergi konseyi kuracağız' diye. 85 milyondan toplanan vergilerin nerelere harcandığını Resmi Gazete'de her yıl yayımlayacak ve toplumun her kesimi, ödediği vergi nerelere harcanıyor görecekti.

Şimdi bu yok. Bu olmadığı içindir ki iktidar partisinin; yani devleti yönetenlerin ahlaki ve siyasi meşruiyeti yoktur. Anayasa'nın 73'üncü maddesine göre; herkes, kamu giderlerini karşılamak üzere, mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür.

Anayasa'nın hükmü gayet açık.

"VERGİYİ, BİR AVUÇ İNSANA FAİZ OLARAK ÖDERSEN MEŞRUİYETİNİN OLMADIĞINI KABUL EDERSİN"

Peki Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulamaya kondu. Vergi veriyorlar mı? Bu rakamı lütfen not alın. KKM sahiplerine bugüne kadar ödenen faiz 717 milyar lira. Ne dedik; 'Herkes mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür.' 717 milyar liraya faiz geliri elde edenler, bir kuruş bile vergi ödemediler. Eğer 84 milyon insandan topladığın vergiyi, bir avuç insana faiz olarak öder ve ondan hiç vergi almazsan, siyasal iktidarın hem Anayasa'yı çiğnediği hem de ahlaki ve siyasi meşruiyetinin olmadığını kabul edersiniz.

"ANAYASA MAHKEMESİ'NE GÖTÜRÜRÜZ"

Siz seçime montaj videolarla gidiyorsanız, sahtekarlık yapıyorsanız ve yaptığınız sahtekarlığı da televizyonlarda dillendiriyorsanız ve gelip 'ben yeniden kazandım' diye meydanlara çıkıyorsanız, sizin ahlaki ve siyasi meşruiyetiniz yoktur. Ahlaki ve siyasi meşruiyeti olmayan kişinin, devleti yönetmesi devleti işte size anlattığım noktalara getirir.

Biz CHP olarak ahlaki ve siyasi meşruiyeti olmayan bir siyasal iktidarın aldığı her kararı gözden geçirir, yasalara uygunluğuna bakarız. Aykırılıklar varsa Anayasa Mahkemesi'ne götürürüz.