Kılıçdaroğlu: "Kralı ölünce yas ilan ettiğimiz Suudi Arabistan bizi kınıyor”

Kılıçdaroğlu: "Kralı ölünce yas ilan ettiğimiz Suudi Arabistan bizi kınıyor”
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Cemal Kaşıkçı öldürüldü, katiller ellerini kollarını sallayarak gitti. Aynı Suudi Arabistan Arap birliğini toplayıp bizi kınıyor” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada iktidarın dış politikasına tepki gösterdi.  Suudi Arabistan kralının ölümünden sonra Türkiye’de yas ilan edilmesine ve Cemal Kaşıkçı cinayetine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, Riyad yönetiminin Arap Birliği’ni kınayarak Barış Pınarı Harekatı’nı kınadığının altını çizdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

Terörden çok çektik. Yaşlımız kadınımız çocuğumuz öldü. Çok kişi hayatını kaybetti. Terörün bir insanlık suçu olduğunu defalarca dile getirdik. insanları yıldırmak için yapılan bir olaydır. Eğer bir amaçları olsaydı demokratik ortamda düşüncelerini söylerlerdi.

Koalisyon görüşmelerinde ve ya sonrasında Türkiyenin dış politikasının yanlış olduğunu söylemiştim. Yurtta Barış Dünyada Barış sözünü destekledik. İktidarı uyardık , yanlış yapıyorsunuz dedik. Duygusallıktan uzak gerçekçi ve akıl bir politika üretin dedik.

Geçmişten ders almak aynı yanlışı yapmamak demektir. Dış politikanın derinlikli bir yapısı vardır. Halklar arasında derin kırılmalara yol açabilir. En somut örneğini kendi tarihimizden biliyoruz.

Defalarca uyardık, iktidara 'Dış politikada yanlış yapıyorsunuz' dedik. Dış politikada duygusallıktan uzak akılcı politikaları tercih edin dedik. Suudi kralı ölünce ülkemizde yas ilan ettik. Cemal Kaşıkçı öldürüldü, katiller ellerini kollarını sallayarak gitti. Aynı Suudi Arabistan Arap birliğini toplayıp bizi kınıyor.