Kılıçdaroğlu'na ikinci soru...

Kılıçdaroğlu'na ikinci soru...

Birinci soruyu, "CHP 2023 için ne yapacak" diye 8 Kasım 2021''de sormuştuk bu köşede?..

Çünkü demiştik ki;

"Dünyada hiçbir ulusa kısmet olmayan tarihî dönüm noktalarına sahne oldu bu ülke..."

Evet; bir kez daha vurgulayalım ki, "Eşi benzeri görülmemiş bir mücadele ile emperyalizme karşı Kurtuluş Savaşı yürüten Türk Ulusu; 18 Mart 1915''te, 19 Mayıs 1919''da, 23 Nisan 1920''de, 30 Ağustos 1922''de ve 29 Ekim 1923''de tüm dünyanın kıskandığı tarihsel dönemeçlerin ev sahibi oldu..."

Cumhuriyetin hangi yaşamsal dönemeçlerden bugüne geldiğini anlatırken de şöyle demiştik 9 ay önce;

"Çünkü yoksul ve cahil bırakılmış topluluktan bir ulus yaratmanın Çanakkale Zaferi ile başlayan ve cumhuriyetin kuruluşuyla sona eren mücadele döneminin mihenk taşları sadece Türk Ulusu''nun kalbine altın harflerle yazılmadı, aynı zamanda dünya tarihine de silinmeyecek bir damga gibi nakşoldu..."

Evet; ne yazık ki, "cumhuriyete ve Atatürk''e duyarsız bir siyaset anlayışının iktidarda olduğu sürece rastladı tarihsel dönemlerin 100. yılları..."

İşte o yüzden 9 ay önceki yazıda Çanakkale Zaferi''nin 2015''teki 100. yılının sönük geçtiğini yazdık...

Atatürk''ün Anadolu''ya ayak bastığı 19 Mayıs 1919''un 3 yıl önceki 100. yıl dönümünün de AKP iktidarının ilgisizliğinin kurbanı olduğuna dikkat çektik...

Ve Türkiye Büyük Millet Meclisi''nin 23 Nisan 1920''deki açılışının önceki yıla denk gelen 100. yıl dönümünde de, o coşkulu tarihsel dönemin şanına yakışacak kutlamalar yapılmadığını anlattık...

 

AKP''nin harcadığı 100. yıllar!..

++++++++++++++

Evet; aylar önce, "CHP 2023 için ne yapacak" diye sorarken, tarihte görülmemiş soylu dönemeçlerin bulunduğu bir ülkede, muhteşem mücadelelerin 100. yıl dönümlerine duyarsızlık olmasının ne kadar kahredici bir çelişki olduğuna vurgu yapmıştık...

"Üstelik rövanş peşindekilerin duyarsızlığı da ne yazık ki bitmiyor" demiştik...

İşte 30 Ağustos Zaferi''nin 100. yıl dönümü yaklaşıyor...

"AKP iktidarı 100. yılda ne kadar görkemli etkinlikler yapacak" diye sormayın sakın!..

Çünkü Zafer''in 100. yılında da; tıpkı Çanakkale, 19 Mayıs ve 23 Nisan''ın 100. yıl dönümlerine yönelik duyarsızlığın devam edeceğinden kuşku yok...

Peki, Atatürk''ün cumhuriyeti kurmasının 29 Ekim 2023''e denk gelen 100. yılında neler yapılacak acaba?..

AKP, her fırsatta 2023''ün siyasal açıdan bir zafer olacağını iddia etse de, toplumun büyük bölümünde, bir yandan şeriat korkusu, diğer yandan da kaos yaşanacağı endişesi varken, iktidar partisinin görkemli kutlamalar yapacağını kimse beklemiyor...

Erdoğan''ın kutlamalarla ilgili 24 Ekim 2020''de medyaya yansıyan genelgesinde,

"Kurtuluş mücadelemizin köklü hatırasını yaşatmak üzere, Cumhuriyetimizin 100''üncü yılı ülkemizin dört bir yanında ve yurt dışı temsilciliklerimizde büyük bir coşkuyla kutlanacaktır" denilmesine rağmen kamuoyuna yansıyan bir gelişme yok...

 

İmamoğlu ve Yavaş ne yapıyor?..

+++++++++++++

Asıl mesele Cumhuriyeti kuran CHP''nin 100. yıl için neler yapacağı...

3 yıl önce belediyelerin çoğunu almışken, cumhuriyetin onuruna yakışacak büyük etkinliklerden neden uzak duruyor CHP?..

9 ay önce bu köşede "CHP liderinin bu konuda bir düşüncesi, talimatı var mı? CHP Parti Meclisi bir çalışma yaptı mı, MYK bir öneride bulundu mu? Mesela; 25 yıl sonra AKP''den alınan İBB ne yapacak acaba" diye sormuştuk ama ne yazık ki ses yok!!!

"Ekrem İmamoğlu İstanbul''un göbeğine 100. Yılın şerefine damgalar vuracak muhteşem icraatlar, yatırımlar düşünüyor mu" demiştik yanıt yok?..

"Büyük yatırımlarda, devasa meydanlarda, yeni büyük bulvarlar üzerinde "100. Yıl" ismi görülecek mi" sorusunu sorarken;

"Mansur Yavaş cumhuriyetin kalbi Ankara''da 100. Yıl için damgalar vuracak projeler tasarlıyor mu" derken ve

"İzmir''de Tunç Soyer, Antalya''da Muhittin Böcek, Adana''da Zeydan Karalar, Mersin''de Vahap Seçer, Hatay''da Lütfü Savaş ve Trakya''dan Ege''ye kadar büyük belediyeler 100. Yılın namına yakışır projeleri yaşama geçirecekler mi" diye yanıt aramışken, herkes ne tuhaf ki susmuştu!!!

AKP''nin, millî varlıklardan rejimin yaşamsal yapılarına kadar her şeyi tahrip ettiği bir dönemde "CHP cumhuriyetin 100. Yılında ne yapacak" sorusuna yanıt verilmiyorsa, "kimsesizlerin kimsesidir" denilen cumhuriyet, kimsesiz hisseder kendini!..

CHP liderinden özel bir yanıt bekliyoruz...

 

Orman Bakanı niçin susuyor!..

++++++++++++++++

Yalnızca Orman Bakanı Vahit Kirişci değil, Çevre Bakanı Murat Kurum, Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Anadolu yakasındaki tüm devlet ilgilileri de susuyor!!!

Devletin hiçbir yetkilisi ve hiçbir bakanı "Şile yolunun sağında ve solunda yaşanan orman katliamından haberiniz var mı" sorusuna yanıt vermiyor!!!

İşte Çekmeköy''den Şile''ye giderken, Pendik kavşağının hemen ötesinde, Paşaköy mesire alanındaki ormanlar rant uğruna yağmalanıyor, gece-gündüz ağaç kesiliyor ama başta Orman Bakanı olmak üzere, devletin ilgili kurumları başını kuma gömmeye devam ediyor...

Bırakın prefabrik yapıları, devasa beton yığınlarının inşa edilmesine nasıl sessiz kalınıyor Şile''de acaba?..

Şile yolunun İstanbul yönündeki Sofular kavşağındaki ağaç katliamına ne demeli peki?..

Ve tabii ki yolun iki tarafında, en çok da ücra bölgelerde bir yandan kaçak yapılaşma sürerken, bir yandan da hafriyatçıların ormanları yok etmesinin ardında hangi gafletle ihanet var?..

Vahit Kirişci, hangi ülkenin Orman Bakanı, İstanbul''da Orman Bakanlığı''nın tüm kurumları görevden mi alındı, yoksa Şile merkezinden İstanbul yoluna kadar uzanan ormanlardaki katliama kasıtlı olarak mı sessiz kalınıyor?..

Bir kez daha soruyoruz; Şile yolundaki orman talanına kim, neye dayanarak ve neyin karşılığında izin veriyor?

Orman katliamının arkasında AKP''liler olabileceği ihtimali yüzünden mi herkes başını kuma gömüyor?..

Orman Bakanı harekete geçene kadar peşini bırakmayacağız bu rezaletin...

Yazarın Diğer Yazıları