Kılıçdaroğlu'ndan Baykal'a 'adaylık' cevabı

Kılıçdaroğlu'ndan Baykal'a 'adaylık' cevabı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya milletvekili Deniz Baykal'ın "Parti genel başkanı cumhurbaşkanı adayı olsun" önerisine cevap verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya milletvekili Deniz Baykal'ın bu önerisini reddetti, partili birinin Cumhurbaşkanı adayı olmaması gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, referandumda yüzde 49'luk hayır oyunun "Partili Cumhurbaşkanı olmasın" diye verildiğinin altını çizdi, aday belirlenirken bu kritere bakılması gerektiğini belirtti.

DÖNMESİ İÇİN BEN ÖN AYAK OLDUM
CHP lideri, NTV'de katıldığı canlı yayında parti içindeki tartışmaları da değerlendirdi.

Ayrıca Kılıçdaroğlu'nun, Çarşamba günü toplanan MYK toplantısında  disipline sevk edilen Mersin milletvekili Fikri Sağlar hakkında söylediği sözler de ortaya çıktı. CHP lideri, "Göreve geldiğimde Sağlar ihraç edilmişti, partiye dönmesine ben ön ayak oldum. Beni üzen, her gün her türlü değerimize küfreden bir yandaş gazeteye röportaj verilerek partiyi tartıştırması" dedi. Fikri Sağlar hükümete yakın yayın organı Akşam gazetesine konuşmuştu.

Bu arada Sağlar'ın Yüksek Disiplin Kurulu dosyasının görüşüleceği Parti Meclis toplantısının ne zaman yapılacağına da Kılıçdaorğlu'nun karar vereceği belirtildi.

3 AŞAMALI SEÇİM FORMÜLÜ

Öte yandan Hürriyetin haberine göre CHP 2019 seçimleri için 3 aşamalı formül üzerinde duruyor. Buna göre, Genel Merkez, yüzde 49'un neden hayır oyu verdiğini tespit edecek, kapsayıcı dili sürdürecek ve evet verenlere ulaşmak için neler yapılacağını belirleyecek.

İlgili Haberler