AA - CHP Genel BaşkanıKemal Kılıçdaroğlu, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ve Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık'ı ve beraberindeki heyetleri ayrı ayrı kabul etti.
İlk olarak Bozgeyikve beraberindeki heyeti parti genel merkezinde kabul eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, görüşmedeAlaattinÇakıcı'nın kendisine yönelik tehdit içerikli mektubunudeğerlendirdi.
Düşünce özgürlüğünü, demokrasiyivefarklı düşüncelere saygıyı savunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, siyasi partiler arasında çekişme,tartışma olabileceğini,hatta bu tartışmaların bazen oldukça sert zeminlerdegerçekleşebileceğini dile getirdi

.Kılıçdaroğlu,şuaçıklamaları yaptı:
"Meşru bir siyasi partinin yeraltı dünyasını savunması, yeraltı dünyasının faktörlerinin yanında olduğunu ifade etmesi belki de bizim Cumhuriyet tarihinde bir ilktir. Dolayısıyla böylesine vahim bir tablo, aslında Türkiye'deki devlet yönetimindeki savrulmayı gösteriyor. Devletin iyi yönetilmediğini, savrulduğunu, belli grupların, belli odakların devleti yönlendirdiğini açıkça gösteriyor."
Kılıçdaroğlu, geçmişte bu duruma benzer bazı olaylarda çok sayıda insanın yaşamını yitirdiğini ve büyük acıların yaşandığını hatırlatarakTürkiye'nin aynı sürecin içine tekrar sokulmak istenildiğini savundu.
İnsanların,sivil toplum örgütlerinin vemeslek kuruluşlarının sağduyusuna güvendiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Bütün bu kışkırtmalara rağmen kararlılıkla demokrasiyi, insan haklarınısavunmak, hak ihlallerine karşı çıkmak, haksızlığa uğrayanların yanında olmak gibi bir görevi üstlenmek zorundayız. Onların tahriklerine kapılmadan doğru bildiğimizi kararlılıkla, inançla ifade etmeliyiz." diye konuştu.
"Çakıcı'nın tehdididemokrasinin gelişmesiniengellemeye dönük bir provokasyon"
Bozgeyik, görüşmenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada,Çakıcı'nın Kılıçdaroğlu'nayönelik paylaşımınıkınadıklarını belirterekbu tehdidinKılıçdaroğlu'nunşahsında Türkiye'deki tüm muhalefete yapıldığını ve demokrasinin gelişmesini engellemeye dönük bir provokasyon olduğunu ifade etti. Bu tür hadiselerin tekrar yaşanmaması içindayanışma içinde mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Bozgeyik, Türkiye'de yargı reformunungündeme geldiği bir dönemde tehdit içerikli bir mektubun kamuoyuna yansımasının gelecek dönemde toplumu daha fazla korkuya sevk edeceğini söyledi. Bu konuya yönelik yasal işlemlerin acilenyerine getirilmesini talep eden Bozgeyik, "Bu çerçevede Sayın Kılıçdaroğlu ile dayanışma içinde olduğumuzu ifade ettik, kendilerine bu konuda önümüzdeki dönemde de gelişecek saldırılara karşı dayanışma içerisinde olduğumuzu açıkladık." dedi.
"Saldırıyı şiddetle kınıyoruz"
Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra ise Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Balık ve beraberindeki heyeti kabul etti.
Görüşmenin ardından basına açıklamada bulunan Balık, Çakıcı'nın tehdit ve hakaret içeren paylaşımına karşı Kılıçdaroğlu'nun yanında olduklarını belirterek"Elbette bizler emek örgütüyüz.Siyasi parti değiliz, siyasi parti üyesi de değiliz ama bu ülkenin kurucu iradesi olan CHP'nin Genel Başkanı'na yapılan saldırıyıda şiddetle kınıyoruz." dedi.
Çoğulculukve çoğulcu demokrasiden yana olduklarını söyleyen Balık, ayrıca Kılıçdaroğlu'na, Meclis'te görüşmelere başlanan bütçeyle ilgili kamu çalışanlarının talepleriniilettiklerini bildirdi.
Görüşmelerde Kemal Kılıçdaroğlu'naCHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba eşlik etti.
Uzmanı anlattı bel fıtığı böyle başlıyor
Pandemi döneminin en riskli hastalığı: Koah nedir?
Meme kanserinde kişisel kontrol nasıl yapılır?
Merkez Bankası Faiz kararını açıkladı peki şimdi dolar ne olacak?
Kozmik oda kumpasını emekli Albay Erkan Yılmaz Büyükköprü anlattı
Tarihe not düşsün Ergenekon davasında yaşananları bir bir anlattı