Kılıçdaroğlu'ndan iktidara işsizlik eleştirisi

Kılıçdaroğlu'ndan iktidara işsizlik eleştirisi
Mudanya Belediyesi'nin Zübeyde Ana Çocuk Akademisi'nin açılışında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara işsizlik üzerinden yüklendi. Kılıçdaroğlu, “19 yıllık iktidarda ülkede 10 milyondan fazla işsiz var.” dedi.

Mudanya Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve  eğitimde fırsat eşitliği ile yaşam boyu eğitimin önünü açma amacı taşıyan Zübeyde Ana Çocuk Akademisi''nin açılışında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AKP iktidarına işsizlik eleştirisinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, “19 yıllık iktidarda ülkede 10 milyondan fazla işsiz var” dedi.

Bademli Mahallesi’nde belediyeye ait arazide hayata geçirilen Türkiye’nin en büyük kreş ve anaokulu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törenle hizmete alındı. Atölye aktivite odaları, konferans salonu, havuz, 9 derslik ve sınıf, 2 bin 194 metrekare yeşil alan ve 3 bin 620 metrekarede inşa edilen alanın tüm proje işleri Mudanya Belediyesi tarafından yapıldı.

İNSANLAR GEÇİNEMİYOR, 10 MİLYON İŞSİZ VAR

Açılış töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti belediyelerinin hükümetten bütçe ve desteklerinden faydalandıklarını buna rağmen askeri ücreti 2 bin 825 TL belirlediklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Bizim en küçük belediyeden en büyüğüne kadar askeri ücret en az 3100 TL’dir. Biz alın terine daha fazla değer veriyoruz. Biz herkesin hakkını teslim etmeye çalışıyoruz. Onlar kesiyorlar. Hakları vermiyorlar. İnsanlar geçinemiyor. 10 milyon işsiz var. 19 yıldır iktidarsanız 10 milyonu işsiz. 1 milyondan fazla işsiz üniversite mezunu var. Bu çemberi kırmak zorundayız. Birlikte kıracağız. Dostlarla birlikte kıracağız. Aydınlık güzel Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler