Kemal Kılıçdaroğlu: Ya adam gibi görevlerini yaparlar ya da o işleri onların elinden alırız

Kemal Kılıçdaroğlu: Ya adam gibi görevlerini yaparlar ya da o işleri onların elinden alırız
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da üniversite öğrencileriyle buluştu. Kılıçdaroğlu, öğrencilerden birinin elektrik şirketlerine ilişkin sorusuna verdiği yanıtta; ''ya adam gibi görevlerini yaparlar ya da kimse kusura bakmasın, o işleri onların elinden alırız.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, fahiş elektrik zammını protesto etmek için ''fatura ödememe'' eylemi başlatmış ve evinn elektriği geçtiğimiz hafta kesilmişti.

Elektriğinin kesildiği akşam bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, bir hafta faturasını ödemeyeceğini belirtirken; neoliberal ekonomi politikalarını eleştirmiş, ısınma, elektrik, su, internet gibi ihtiyaçların temel hak olduğunu söylemişti.

KAMULAŞTIRMA SİNYALİ

AKP''ye yakınlığı ile bilinen ve kamuoyunda ''beşli çete'' olarak nitelendirilen şirketlere yönelik sert açıklamaları ile gündeme gelen Kılıçdaroğlu, yeni açıklamalarda bulundu.

ANKA''nın haberine göre; Kılıçdaroğlu, bir öğrencinin ''''Beşli çete’ kavramından bahsettiniz sizin deyiminizle, biz hukuk öğrencileri olarak biliyoruz ki bu özelleştirmeler ihale ile belirli bir süre için yapılıyor. İktidara geldiğiniz taktirde ihaleleri devam eden şirketler için bir politika izleyecek misiniz, yoksa ihale sürecinin son bulmasını mı bekleyeceksiniz?'''' sorusuna şu yanıtı verdi:

''''DERİZ Kİ: BU KAMUYA AİT BİR HİZMETTİR''''

''''İhale Kurumu’nu tamamen değiştireceğiz; sağlıklı, tutarlı bir kurum oluşturacağız. Siz elektrik faturanızı öderken bir normal masrafınızı ödüyorsunuz; aydınlatma. İki; elektrik dağıtım işini alan firmanın yapacağı dağıtım işinin bedelini ödüyorsunuz. Üç; kayıp kaçak bedelini ödüyorsunuz. Fakat o firmalar bunu alıyorlar, yatırım yapmıyorlar. Isparta olayı bunu bize gösterdi, bir hafta karanlıkta kaldı. Pek çok yerde böyle oldu, bunun da hesabını kimse sormuyor. Dolayısıyla biz iktidar olduğumuzda hiç kimsenin endişesi olmasın ya adam gibi görevlerini yaparlar ya da kimse kusura bakmasın, o işleri onların elinden alırız. Yani deriz ki ‘Bu kamuya ait bir hizmettir; elektrik, su, internet artık 21. yüzyılda insan hakkıdır’''''

İlgili Haberler