Kilo vermek isteyenler dikkat! Yazın en sık yapılan 5 beslenme hatası

Kilo vermek isteyenler dikkat! Yazın en sık yapılan 5 beslenme hatası
Sıcak yaz günlerine denk gelen normalleşme döneminde kırmızı et tüketimini azaltarak sebze ve meyve tüketimini artırmalısınız.

Koronavirüs ile mücadelede elde edilen başarı sonucu başlayan yeni normalleşme sürecine uygun bir beslenme diyeti oluşturmanın püf noktalarını sizler için derledik “Sıcak yaz günlerine denk gelen normalleşme döneminde kırmızı et tüketimini azaltarak sebze ve meyve tüketimini artırmalısınız. Günlük su tüketiminiz kg başına 35 ml olmalıdır. En önemli kurallardan biri, tuz tüketimini sınırlandırmaktır. Çiğ sebzelerde tuz tercih etmek yerine sumak, nane, kekik gibi diğer baharatlara yer verebilirsiniz” ,İşte  yazın en sık yapılan beslenme hataları.

FİT VÜCUDA KAVUŞMAK İÇİN ŞOK DİYETLER DENEMEK

Birçok insan yaz ayları geldiğinde istediği kiloya ulaşmak için kaynağına bakmadan hızlı sonuç vaat eden diyetlere yöneliyor. Halbuki bu tür diyetler şiddetli baş ağrısı, baş dönmesi, bağırsak floranızı bozarak ishale yol açabilir. Bunun yerine enerjik ve iyi hissetmek için doğru ve sağlıklı beslenmeyi deneyin.

s-443a2701cfd92013dbe30ee70637027011816c6c.jpg

GÜNEŞLENDİKTEN SONRA AŞIRI SU İÇMEK

Yazın en sık gördüğümüz beslenme hatalarından biri güneşlendikten sonra buz gibi su içmektir. Bu durum boğaz ağrısı veya sindirim sorunlarına yol açabilmektedir.

i-025.jpg

KAHVALTIYI ATLAMAK

Gece yapılan atıştırmalar veya geç yenilen yemekler sonucu sabah uyandığınızda açlık hissetmeyebiliyor ve kahvaltı yapmak istemiyor olabilirsiniz. Fakat bu metabolizmanızı oldukça yavaşlatacaktır, kendinizi uzun süre aç bıraktığınız için vücudunuz kendini tasarrufa alarak minimum enerji harcayacaktır. Bu nedenle yoğurt+meyve+yulaf şeklinde veya sütlü kahve + meyve şeklinde de olsa aperitif bir kahvaltı yapmaya özen gösteriniz.

df0b93-6845f3c8e818406fb42d34c20ae8dd04-mv2-d-4512-3008-s-4-2.jpg

İÇİLEN ÇAY KAHVE MİKTARINA DİKKAT ETMEMEK

Çay ve kahvenin içeriğindeki kafeinin idrar söktürücü özelliği vardır. Kafeinin fazla alımı vücudunuzu susuz bırakabilir.

en5p8pmxkaua5ta.jpg

HAZIR MEYVE SUYU TÜKETMEK

Bu içecekler geçici olarak enerjinizi artırabilir fakat birkaç gün sonra halsizlik hissettirebilir. Bunun yerine meyvelerin kendisini tüketmeyi deneyin.

i-2-007.jpg