Dünya bu olayı konuşuyor: Kim Jong Un'un ölümsüz aşk iksiri tanıtıldı

Dünya bu olayı konuşuyor: Kim Jong Un'un ölümsüz aşk iksiri tanıtıldı
İlk Kovid-19 vakasının doğrulanmasının ardından bir ay geçmeden hasta sayısının 3 milyonu aştığı Kuzey Kore'de Çin'den geldiği belirtilen aşıların televizyon ve radyolarda halka, "Kim Jong Un'un ölümsüz aşk iksiri" olarak tanıtılması dikkat çekti.

Koronavirüs vaka sayısının 3 milyonu aştığı Kuzey Kore''de aşı programı nihayet başladı. Radio Free Asia (RFA), aşıların şimdiye kadar yalnızca ulusal inşaat projelerinde çalışan askerler için ayrıldığını belirtti.

"KİM''DEN ZARİF BİR HEDİYE" DİYE DUYURDULAR

RFA''ya konuşan iki isimsiz kaynak aşı kampanyasının bölgede gezen propaganda araçlarının hoparlörlerinden ''Kim''den zarif bir hediye'' duyurusuyla başlatıldığını söyledi.

"KIM JONG UN''UN ÖLÜMSÜZ AŞK İKSİRİ"

Ülkedeki propaganda araçları, yapılacak Kovid aşısını ''Kim Jong Un''un ölümsüz aşk iksiri'' olarak tanımladılar. RFA''ya konuşan bir başka kaynak, yayın araçlarının ''Ölümsüz Aşk İksiri''ni hazırlayanlara övgüler yağdırdığını belirtti.

ÇİN''DEN GELDİ AMA TÜRÜ BİLİNMİYOR

ABD tarafından finanse edilen kar amacı gütmeyen medya kuruluşuna konuşan hükümet yetkilisi de bilgiyi doğrulayarak aşıların ülkede ''majestelerinden gelen bir sevgi aşısı'' olarak isimlendirildiğini söyledi. Hükümet yetkilisi yapılan aşıların Çin''den geldiğini açıkladı ama türünün ne olduğunu belirtmedi.

İlgili Haberler