Kimler sokağa çıkma yasağına takıldı? Sokağa çıkma yasağında sınır ne?

Kimler sokağa çıkma yasağına takıldı? Sokağa çıkma yasağında sınır ne?
Türkiye'de korona virüs pandemi nedeniyle belli yaş gruplarının sokağa çıkması tavsiye edilmiyor. İçişleri Bakanlığı da, verdiği karar ile belli risk grupları ve yaş gruplarının sokağa çıkmasını engelledi. Peki, bu yaş grupları hangisi? İşte detaylar...

Sokağa çıkma yasağı kaç yaşı için geçerli?

Türkiye, korona virüs pandemi ile mücadele ederken, ülkemizde de hasta sayıları ve can kayıpları her geçen gün artıyor. İçişleri Bakanlığı, korona virüs pandemini önleme çalışmaları kapsamında 'risk grubu'olarak belirlenen vatandaşlarımızın sokağa çıkmasını yasakladı. Ancak daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptıkları açıklamalar ile 65 olan sınırın, 60'a indirilmesinin daha faydalı olacağını kaydetti. 

65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmasının kısıtlanmasının ardından, taşıyıcı olabilecekleri belirtilen 18 yaş altı çocukların da sokağa çıkmalarının yasaklanması gerektiği kaydedildi. Peki, sokağa çıkma yasaklarında durum ne? Hangi yaş grupları için sokağa çıkma yasağı verildi? 60 yaş üzeri vatandaşların sokağa çıkmasında herhangi bir sorun yok mu? 

ŞU AN 65 YAŞ VE ÜZERİ 

Şu anda 60 yaş üzeri ve 18 yaş altı grupların için alınmış herhangi resmi bir karar yok. Ancak hükumet yetkililerinin, salgının hızının yavaşlatılamaması durumunda 60 yaş üzeri ve 18 yaş altı gruplar için sokağa çıkma yasağı kararı alınabileceği aktarıldı.