Süper Kupa Galatasaray'ın

Süper Kupa Galatasaray'ın
Süper Kupa Galatasaray'ın

Normal süresi golsüz sona eren Süper Kupa finalinde Galatasaray, Drogba'nın uzatma dakikalarında attığı golle Fenerbahçe'yi ye

Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe Süper Kupa finalinde karşılaştı. Kayseri Kadir Has Stadı'nda oynanan mücadelede Sarı-Kırmızılılar kupaya uzanan ekip oldu.

Karşılaşmadaki ilk tehlikeli şutu Fenerbahçeli Sow atarken Muslera topu sektirmedi. Temposu oldukça düşük olan karşılaşmada Drogba mutlak bir pozisyondan yararlanamazken ilk yarı golsüz sona erdi.

İkini yarıda da tempo düşüktü. Sarı-Lacivertli ekibin en iyi performans gösteren oyuncusu Bruno Alves, 59. dakikada ilk sarı kartını görürken 63'te ikinci sarı kartını görerek oyun dışı kaldı. 10 kişilik Fenerbahçe karşısında baskısı arttıran Galatasaray Drogba ile etkili oldu. Selçuk'un bir şutu direği sıyırıp dışarı giderken mücadelenin normal süresi 0-0 sona erdi.

Uzatma dakikalarında Galatasaray'ın üstünlüğü vardı. 99. dakikada Hakan Balta'nın sol kanattan açtığı enfes ortayı Didier Drogba kafayla Mert'in koruduğu kalenin filelerini sarsmayı başardı. Bu golün ardından Sarı-Lacivertliler üstündü. Özellikle oyuna sonradan giren Caner Fenerbahçe'yi hareketlendirse de Muslera başarılı kurtarışlarıyla gole izin vermedi ve maç 1-0 Galatasaray'ın üstünlüğüyle sona erdi.