Ağıl çöktü, çoban yaralandı, 40 hayvan telef oldu

Ağıl çöktü, çoban yaralandı, 40 hayvan telef oldu
Kırklareli’nde henüz belirlenemeyen bir nedenle ağıl çöktü. Küçükbaş hayvan besiciliği yapan Ali Sezen olayı yara almadan atlatırken, çoban Mehmet Sirtmaç yaralandı, 40 hayvan telef oldu.

İHA''nın haberine göre, Kofçaz ilçesinde küçükbaş hayvan besiciliği yapan Ali Sezen ile çoban Mehmet Sirtmaç birlikte hayvanları dışarı salmak için ağılın içine girdi. Ağıl henüz belirlenemeyen nedenle Sezen ve Sirtmaç ile hayvanların üzerine çöktü. Sezen göçükten kendi imkânlarıyla çıkarak durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. 

Bölgeye AFAD, itfaiye, 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Göçük altında kalan Sirtmaç çevredekilerin yardımıyla kurtarıldı. Sirtmaç 112 Acil Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Bölgeye gelen AFAD ağıl altında kalan ve sağ kalan hayvanları kurtardı.

Göçük altında kalan Ali Sezen o anları anlattı. Sezen hayvanları dışarı salmak için ağıla girdiklerini ve ağılın birden çöktüğünü belirtti. Sezen “Ben kuzuları besledikten sonra hayvanları dışarı çıkarmak için çtobanımla birlikte içeri girdik. Hayvanları dışarı çıkartmaya hazırlanırken, birden sanki deprem oldu ve ağıl çöktü. Hayvanlar ve biz altında kaldık. Ben kendi imkânlarımla çıktım arkadaşım köyden gelen vatandaşların yardımıyla çıkarıldı. O hastanede şimdi bacaklarında kırıklar var. Ameliyat olacak herhâlde” dedi.

Bölgeye gelen İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy yaklaşık 40 hayvanın telef olduğunu vurgulayarak, “İlimiz Kofçaz ilçesinde aşırı şiddetli yağmurdan zarar gören ve yıkılan ağılın içerisinde yaklaşık 40 hayvan telef oldu. Enkazı kaldırıyoruz. Kaldırdıktan sonra çiftçimize gerekli yardım verilecektir. Çiftçilerimize tavsiyemiz şudur; Tarım Bakanlığımız yüzde 50 destekli ağıl, ağır ve kışla yenilemeye destek veriyor. Lütfen çiftçilerimiz ilçe tarım, il tarım müdürlüklerimize uğrasınlar. Böyle kazalara, belalara maruz kalmayalım. Hem hayvanlarımız telef oluyor hem de canımız acıyor. Lütfen çiftçilerimiz il ve ilçe tarım müdürlüklerimize gelsinler devletimizin hibe desteklerinden yararlansınlar” ifadelerini kullandı.