Kırmızı kategorideki Konya'da esnaftan vatandaşlara rica

Kırmızı kategorideki Konya'da esnaftan vatandaşlara rica
Türkiye'nin normalleşme tablosunda çok yüksek riskli iller arasında yer alan Konya'da esnaflık yapanlar, işletmelerini açamamaları nedeniyle vatandaşlardan tedbirlere uyum göstermelerini rica etti.

Kırmızı kategorideki Konya'da esnaftan vatandaşlara rica

Türkiye, korona virüs salgını ile mücadelede yerinde karar dönemine geçmişti. Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı korona virüs risk değerlendirme haritasına göre, çok yüksek riskli kentler arasında bulunan Konya’da müşterilere kapalı kalan restoranlar, paket servis ve gel al uygulamasına devam etti. İş yerlerinde müşterileri görmek istediklerini ifade eden restoran işletmecileri, Konya’nın da bulunduğu konumdan normalleşme dönemine geçmesini temennisinde bulundu.

"PAKET SERVİSİMİZ YOK" 

Lokanta işletmecilerinden Safa Can (24) “Biz çorba ağırlıklı çalıştığımız için paket servisimiz fazla yok. Bunu evlere de taşıyamadık. 4 aydır da kapalıyız. Hafta sonu biz temizliğimizi yaptık pazartesi açılacak diye bekledik ama olmadı” dedi.  



Yaşar Aydın (70) “Müjdeli bir haber bekledik ama istediğimiz haberi alamadık. Yine şoke olduk, durumlar ne olacak bilmiyoruz. Lokantamız, öğle saatlerinde dolu olurdu ama şimdi kimse yok. Paket servis yapıyoruz o da istediğimiz gibi olmuyor. Bizim tek beklentimiz lokantaların bir an evvel açılıp, normale dönmesi” diye konuştu.  



Mustafa Duman (56) “15 günde biz bu sayıyı düşürebilirsek, Konya Valimiz ve gerekli makamlar bir yaklaşımda bulunacaktır diye düşünüyorum. HES koduyla giriş gibi bir önlem alınabilir. Sadece bir paket servisle olmuyor. İnşallah Konyalının özverisiyle bu durumdan kurtulabiliriz. Resmi kurumlarda insanlar belli kurallara uyuyorsa restoranlarda da uyulabilir. Ona göre bir önlem alınabilir” dedi.