Rasim Ozan Kütahyalı için “Vasat müptezel” demişti. Kırmızı Kedi Yayınevi'nin sahibi Haluk Hepkon'un savunması tarihe geçti

Rasim Ozan Kütahyalı için “Vasat müptezel” demişti. Kırmızı Kedi Yayınevi'nin sahibi Haluk Hepkon'un savunması tarihe geçti
Rasim Ozan Kütahyalı, kendisine “vasat müptezel” diyen Kırmızı Kedi Yayınevi sahibi Haluk Hepkon hakkında şikayetçi oldu. Tarafların şikayet ve savunmalarını dinleyen savcılık ise takipsizlik kararı verdi.

ROK için“Vasat müptezel” demişti. Beraat etti

Kırmızı Kedi Yayınevi Sahibi Haluk Hepkon kendisinden şikayetçi olan Rasim Ozan Kütahyalı''ya ''vasat müptezel'' dediğini kabul ederek yaptığı savunmayla gündem oldu.

İşte o savunma:  

“Fetullah Gülen gibi bir teröriste hocaefendi diyen, FETÖ kumpasların mimarlarından Zekeriya Öz’ün heykelinin dikilmesini öneren, taraftar gruplarının bile ‘FETÖ artığı’ dediği televizyon ekranlarından Boşnak yurttaşlarımıza en ağır hakaretleri etmiş biridir. Böyle bir kişini saygın ve değerli kabul edilmeyeceği açıktır. Rasim Ozan Kütahyalı ekranlarda ettiği hakaretlerden dolaştığı kurumdan kovulmuş, milletvekili Saffet Sancaklı tarafından ‘şerefsiz oğlu şerefsiz’, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu tarafından ‘ahlaksız, aşağılık, şeref yoksunu’ diye nitelendirilmiştir. Ben, kibar birisi olduğum için, sadece vasat müptezel dedim.”

Haluk Hepkon, Ferhan Şensoy için, “Türkiye ortamında kalınca yeteneklerini zorlamadı, yerel otoriter-militarist ideolojilere kendini kaptırdı, oyunculuk da yapınca kolay şöhret sahibi oldu. Bir süre sonra yazar olarak tekrara düşmeye başladı” diye yazan Rasim Ozan Kütahyalı’ya tepki göstermişti.

Hepkon tepkisinde, “Kolay şöhret diyor, tekrara düşmekten bahsediyor vasat müptezel... Allah’ım sen bizi neyle sınıyorsun” ifadelerini paylaşmıştı.

 

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler