Kızılay Ukrayna için kampanya açtı

Kızılay Ukrayna için kampanya açtı
Daha önce depremden saatler sonra para toplamak için attığı mesajlarla tepkileri üzerine çeken Kızılay’ın şimdi de Ukrayna mesajı gündem oldu.

Kızılay, Ukrayna’da yaşanan savaşın ardından yardım kampanyası başlattı.

Vatandaşlara gönderilen mesajlarda 1 SMS karşılığı 10 lira olacak şekilde yardım talep edildiği bildirildi.

Mesajda; “Ukrayna için ŞİMDİ! UKRAYNA yaz 2868’e gönder, Ukrayna’da savaştan etkilenen ihtiyaç sahiplerine sen de destek ol. 1SMS=10TL.” ifadelerine yer verildi.

Türk Kızılayın internet sitesinde "Ukrayna için şimdi!" başlığıyla duyurulan yardım kampanyasında, "Ukrayna''da savaşta etkilenen mağdurların yanında ol. Elini uzat!" çağrısında bulunuldu.

Ayrıca kampanyaya ilişkin yapılan açıklamada, Ukrayna ve Rusya arasında devam eden gerilimin savaşa dönüştüğü, insanlığın bir kez daha savaşın doğurduğu yıkım, acı ve kayıplarla sınandığı belirtildi.

Açıklamada, "Daha önce yaşanmış benzerlerinin acısı henüz dinmeden uluslararası toplumun çaresiz kalarak izlediği bu krizde sivil yerleşimler savaş alanına dönüşmüş, sivil insanlar, çocuklar, kadınlar, yaşlılar, engelliler korku ve panik içerisinde sığınaklarda, yeraltı metro istasyonlarında soğuk ve sıkıntılı şartlarda hayata tutunmaya çalışıyorlar." ifadesi yer aldı.

Gün geçtikçe insani durumun kötüleştiği Kiev, Kramatorsk, Harkov, Odesa ve Mariupol gibi büyük kentlerde halkın, acil sağlık, barınma, korunma, gıdayla hijyen hizmet ve malzemelerinde büyük sıkıntılar yaşamaya başladığı vurgulandı.

İlgili Haberler