Kocaeli Berberler Odası Başkanı: Eve giden berberleri ihbar edin

Kocaeli Berberler Odası Başkanı: Eve giden berberleri ihbar edin
Türkiye'deki tüm berberlerin korona virüs tedbirleri kapsamında kapatılmasının ardından, vatandaşların en çok merak ettiği soruların başında, "Berbere gitmeden nasıl olacak" sorusu geliyor. Kocaeli Berberler Odası Başkanı Mustafa Bozkurt’tan konu hakkında dikkat çeken açıklamalar geldi.

Türkiye'de korona virüs tedbirleri kapsamında berberlerin belli bir süreliğine kapatılması kararlaştırılmıştı. Berberlerin kapatılmasının ardından traş ihtiyacı duyan vatandaşlar, ya kendi traşlarını yapmaya ya da eve berber çağırmaya başladı. 

Demokrat Kocaeli gazetesinden Bora Kayalar'ın haberine, Kocaeli Berberler Odası Başkanı Mustafa Bozkurt konu hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Eve giden berberlerin görüldüğü an polise haber verilmesi gerektiğini belirten Başkan Bozkurt, "Bu arkadaşlarımızı gördüğümüz anda polise haber veriyoruz. Vatandaşlarımız da bu tarz olayları gördüğü zaman polise ihbar edebilir.  Bu olayın 3 bin 100 TL cezası var. Bu konuda biz üyelerimize mesaj gönderdik. Tabi ki işyeri kapanan esnaflarımız zor durumda. Ancak düşüncemiz önce sağlık olmalı . Bugün para kazanalım derken,  ailesine  hastalık taşıyabilir.  Herkes bu konuda duyarlı  olmalı” diye konuştu. 

Bozkurt'un açıklamalarının ardından, berberlerin uzun süre kapalı kalması durumunda nasıl bir yol izleneceği merak konusu oldu.