Kocaeli Lokantacılar Odası Başkanı Hikmet Özdemir, kötü haberi verdi. O yemekler artık menüde olmayacak

Kocaeli Lokantacılar Odası Başkanı Hikmet Özdemir, kötü haberi verdi. O yemekler artık menüde olmayacak
Kocaeli Lokantacılar Odası Başkanı Hikmet Özdemir, birçok esnaf lokantasında et yemeklerinin kaldırıldığını açıkladı.

Son dönemde birçok kaleme gelen zamların ardından Kocaeli Lokantacılar Odası Başkanı Hikmet Özdemir, Birlik İş Hanı’ndaki oda binasında yeni fiyatlar güncellemesi ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Özdemir son 6 ayda yaklaşık 100 lokantacı esnafının dükkanını kapatmak zorunda olduğunu belirterek sıkıntımız bu zamlarla alakalı. Gelen aşırı zamlar lokanta esnafını çok mağdur etti diye konuştu.

“ÜRÜNLERE YÜZDE 100 ZAM GELDİ”

Kocaeli Lokantacılar Odası Başkanı Hikmet Özdemir açıklamaları şu şekilde:

“Aldığımız tüm ürünlere yüzde 100 zam geldi. Türkiye’de tüm lokantacılar çok zor durumda. Aldığımız her şeye zam geldi. Et, yağ, un, sebze, bakliyat gibi ürünler bizim olmazsa olmazımız. Yağ musluktan su nasıl akıyorsa öyle kullanıyoruz. Musluktan su nasıl akıyorsa, yağı biz de öyle kullanıyoruz. Ama yağ ve et fiyatlarına yetişemiyoruz.

“ET YEMEKLERİNİ KALDIRDIK”

Şu an çoğu esnaf lokantamız boykot niteliğinde et yemeklerini kaldırdı. Et yemeğini porsiyonu 35 liradan aşağıya satamıyoruz. Hayat şartları nedeniyle bu fiyatlar müşterimize pahalı geliyor. Bunun için gerekli adımların atılmasını yetkililerden talep ediyoruz. Bu işe dur demelerini bekliyoruz. İki gün önce düşmeye başlayan kurdan bütün esnaf olarak giderlerin düşmesini bekliyoruz. Kurun düşmesi iyi oldu esnaflar olarak seviniyoruz. İnşallah kur düşüsünden sonra bizim de fiyatlarımız düşer ve stokçuların burnunun sürtmesini bekliyoruz.

“FİYATLAR 5 AY GEÇERLİ OLUR”

Her şeyin normale girmesini bekliyoruz. Biz tarife bile belirleyemiyoruz. Yapılan denetimlerde tarifelerden şikayet alıyoruz. Bize ‘Tarifemiz eskide kaldı” diyorlar. Ama oynar fiyatlar tarife çıkarmamızı zorluyor. Yılbaşından sonra yeni tarife ve fiyatlarımızı esnafımıza sunacağız. Tavan fiyat belirleyeceğiz. Ortalama et fiyatlarımızın porsiyonunu 45-50 lira arası diye düşünüyoruz ama bu 5 aylık geçerli olur. Gelen zamlara göre yeni fiyat tarifesi seçebiliriz.

ASGARİ ÜCRETE DEĞİNDİ

Özdemir son olarak asgari ücrete gelen zamla ilgili: “Yılbaşından itibaren asgari ücrete zam geldi. Bu fiyatta çalışmamız mümkün değil. Bir komiyi bile günlük 200 liradan aşağı çalıştıramıyoruz. Bize de bu konuda çok külfet geliyor. Sigortalarımıza kolaylık sağlanmasını istiyoruz. KDV pandemi döneminde yüzde 1 tekrar yüzde 1 inmesini istiyoruz. Şuanda yüzde 8 oldu. Biz yıllardır bu ülkenin esnafıyız. Devletimizin bu konuda bize kolaylık sağlamasını istiyoruz” diye konuştu.