Kocaelispor'da Mustafa Reşit Akçay dönemi sona erdi

Kocaelispor'da Mustafa Reşit Akçay dönemi sona erdi
Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Kocaelispor, teknik direktör Mustafa Reşit Akçay ile yollarını ayırdığını resmen açıkladı.

Spor Toto 1. Lig''in 22. haftasında konuk olduğu Samsunspor''a 3-0 mağlup olan ve üst üste 4. mağlubiyetini alan Kocaelispor''da teknik direktör Mustafa Reşit Akçay istifa kararı almıştı. Kocaelispor, resmi açıklamayı yaptı.

Yeşil Siyahlı kulüpten yapılan açıklamada. "Teknik Direktörümüz Mustafa Reşit Akçay ve Ekibi ile karşılıklı olarak yollarımızı ayırmış bulunmaktayız. Kendilerine yaşattıkları şampiyonluk başta olmak üzere verdikleri emekler için teşekkür ediyor, bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyoruz." denildi.

Spor Toto 1. Lig''de son 10 maçta sadece 1 galibiyet alan Kocaelispor, 24 puanla 14. sırada yer alıyor.

11 YILLIK HASRETİ SONLANDIRDI

Ocak 2021''de Kocaelispor''un başına geçen 63 yaşındaki teknik direktör, Körfez ekibinin 11 yıllık 1. Lig hasretini sonlandırmıştı. Akçay yönetimindeki Kocaelispor, 28 Mayıs 2021''de 2. Lig Play-Off finalinde Sakaryaspor''u 4-0 mağlup etmiş, Spor Toto 1. Lig''e yükselmişti.

İSTİFA ETMİŞTİ

Samsunspor maçı sonrası .asın toplantısında istifa ettiğini dile getiren Akçay, “Farklı eksik oyuncularla geldik ama umut taşıyorduk. Kaybettik üzgünüz. Uzun süredir negatif bir enerjiyle donanıyoruz. 3-4 maçtır eksik oynuyoruz. Bunlar mazeret değil. Sonuçta rakibin başarısını kutlamak gerek. Görevimden ayrılıyorum. Çünkü camianın önünü açmamız gerekiyor. Bu süreçte bize anlayışla bakan başkanımızı ve yönetim kurulundan Allah razı olsun. Bizim gidişimiz taraftarımıza ve camiamıza hayırlı olsun” demişti.