Kolombiya'da dev protesto

Kolombiya'da dev protesto
Kolombiya'nın başkenti Bogota'da birçok noktada binlerce kişinin katılımıyla dev bir yürüyüş gerçekleştirdi. Kolombiyalılar, ülkede son zamanlarda artan şiddet olayları, cinayet ve saldırılar nedeniyle Ivan Duque hükümetine tepki gösterdi.

Kolombiya'da dev protesto

Kolombiya''nın başkenti Bogota''nın birçok noktasının haricinde Medellin, Cali, Barranquilla, Cartagena, Manizales ve Ibague gibi önemli kentler, protesto ve mitinglere ev sahipliği yaptı. 

Kolombiya''da sendikaların, yerli toplulukların ve çeşitli kesimlerin çağrısıyla ilan edilen "ulusal grev" çağrısının ardından binlerce kişi, ülkenin birçok bölgesinde hükümet karşıtı protestolar için bir araya geldi.  

Kolombiya toplumsal olaylara müdahale birimi ESMAD mensubu polisler, yolda ateş yakan, çevredeki iş yerlerine ve araçlara zarar veren bazı protestoculara göz yaşartıcı gazla müdahalede bulundu. 

HÜKÜMETE TEPKİ GÖSTERDİLER

Başkentin tarihi merkezindeki Bolivar Meydanı''nda toplanan göstericiler, taşıdıkları döviz ve pankartlarla ülkede son zamanlarda artan şiddet olayları, cinayet ve saldırılar nedeniyle Ivan Duque hükümetine tepki gösterdi.