Koncuk'un Andımız için söylediği sözler tekrar gündeme geldi

Koncuk'un Andımız için söylediği sözler tekrar gündeme geldi
İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk'un Andımızın yasaklanmasına ilişkin açtığı davanın lehte sonuçlanmasının ardından Koncuk'un, 2013'de söylediği sözler yeniden gündeme geldi.

Danıştay 8. Daire İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk'un Andımızın kaldırılmasına ilişkin açtığı davada kararın iptaline ilişkin karar aldı.

Danıştay'ın kararının ardından Koncuk'un, 2013'de Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Başkanlığı döneminde yaptığı konuşma yeniden gündeme geldi.

Koncuk, "Bir ülke düşünün ki, 50 bin evladının katline sebep olmuş bir cani ile pazarlık masasına oturabilsin. Bir ülke düşünün ki, kendisini bölmek isteyen güçleri baş tacı etsin. Bir iktidar düşünün ki, seçim propagandalarında muhalefet partilerine terörist başını idam etmediği için eleştiride bulunsun, sonra aynı caniye itibar kazandırsın, bu katili siyasi bir figür haline getirsin" diyerek sözde çözüm sürecine tepki gösterirken "Türk milletinin hafızasından andımızı söküp çıkarmak mümkün olmayacaktır" ifadeleriyle andımızın kaldırılmasına tepki göstermişti.

İlgili Haberler