Köpeği ölen kadın: Sonuçları bekliyorum, tüm evleri gezeceğim

Köpeği ölen kadın: Sonuçları bekliyorum, tüm evleri gezeceğim
Antalya'da ormanlık alanda 25 köpek besleyen Yasemin Tareen, yavru köpeklerden birinin ölmesi, diğerinin ise kaybolmasıyla adeta yıkıldı. Tareen, ölen köpeğini otopsiye gönderdiğini ve çıkan sonuca göre tüm evleri polis civardaki tüm evleri polis gezeceğini söyledi.

Köpeği ölen kadın: Sonuçları bekliyorum, tüm evleri gezeceğim

Antalya''da yaşayan Yasemin Tareen, ABD''de yaşadıktan sonra Antalya''nın Muratpaşa ilçesine yerleşerek hayatına Türkiye''de devam etmeye başladı. Tareen, Muratpaşa''ya yerleştikten sonra her gün kilometrelerce yol kat edip Aksu ilçesindeki ormanlık alanda bulunan yaklaşık 25 sokak hayvanının yiyecek ve su ihtiyacını karşılıyor. Bunu yaparken kimseden yardım almayan Tareen, önceki gün elleriyle beslediği 7 yavru köpekten birini ölü buldu. Birinin de de kayıp olduğunu söyleyen Tareen, köpeklerin zehirlediğinden şüphelendiğini belirtti. 

"BİRİNİN CANLI BEYA ÖLÜSÜNÜ BULAMADIM"

Çocukluğundan beri hayvanları çok sevdiğini, sokak hayvanlarının durumunun içler acısı olduğunu görünce, kendisini tamamen onların beslenmesi ve bakımına adadığını belirten Yasemin Tareen, “Lara bölgesinde oturmama rağmen hemen her gün 20 kilometre uzaktaki Aksu ilçesine giderek ormanlık alandaki hayvanları besliyorum. Burada beslediğim köpekle birlikte 7 de yavru vardı. Ben genellikle her gün gelirim. Geçen gün gelmemiştim ve köpekleri zehirlemişler. Yavruların birini ölü buldum. Biri de canlı veya ölü bulamadım. 5 yavru kaldı" dedi. 

"OTOPSİSİ YAPILACAK"

 

Tarım İl Müdürlüğü''nden ekiplerin geldiğini ve ölü köpeği götürdüklerini ifade eden Yasemin Tareen, “Otopsisi yapılacak. Zehirlenme ihtimali çok yüksek. Bu işin peşini bırakmayacağım. Otopsi raporu geldikten sonra bu bölgedeki evleri polis eşliğinde ziyaret edeceğim. Bu bir cinayettir. Hayvanlar mal değildir. Onlar da candır. Onların da yaşam hakkı var. Bu zehri kim attıysa ki onu bulsam da bulmasam da Allah onun cezasını verecektir. Bulursam yasalar karşısında hesap soracağım. Devlet yetkililerine sesleniyorum. Lütfen hayvan yasasını yürürlüğe koyun" diye konuştu.