Hakimiyet sahamızda esaret var

Hakimiyet sahamızda esaret var
Hakimiyet sahamızda esaret var

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Osmanlı sonrasında, yakın ve uzak coğrafyalarda bir zamanlar sağlanan huzur, barış ve istikrar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Osmanlı sonrasında, yakın ve uzak coğrafyalarda bir zamanlar sağlanan huzur, barış ve istikrar ortamının birden bire kesildiğini söyledi. Bahçeli, “Bugün eski hakimiyet sahalarımız felaketlerin içine gömülmüştür. Bir zamanlar barışın, kardeşliğin ve birliğin hüküm sürdüğü yerler; bunalım ve buhranın kapanına sıkışmış, toplumsal, siyasal ve ekonomik darboğazın pençesine düşmüştür. Gerek etnik, gerek mezhep ve gerekse bölgesel sorunların getirdiği savaş ve çatışmalar maalesef buraları esaret altına almıştır” dedi.
Karanlık kampanyalar
732. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri’nde konuşan Bahçeli, “Çetin yollara, zor şartlara, sürekli güncellenen oyunlara, devamlı irileşen ve genişleyen karanlık kampanyalara rağmen geçmişimizden kopmadan geleceğimizin stratejik amaçlarını tayin etmeliyiz. Dünden devraldığımız kutlu mirasın mana ve ehemmiyetini ziyadesiyle bilmeli, hakkıyla benimsemeli ve layıkıyla geleceğe taşımaya gayret etmeliyiz” diye konuştu. Bahçeli, şöyle devam etti: “Çünkü saygıyla yâd ettiğimiz Ertuğrul Gazi’nin ve liderlik yaptığı 400 çadırlık Türkmen varlığının en başta gelen vasiyeti budur. Şu anda üzerine bastığımız topraklar Türklüğün umudu, İslam’ın zafer müjdesi olan ulu bir çınarı, hükümran bir nesli asırlar öncesinde bağrından yetiştirmiştir. Söğüt, imparatorluğun yetişme ve serpilme yuvasıdır. Söğüt, kardeşlikle geçen, zaferlerle süslenen, kudretle perçinlenen Türk asırlarının kader ve kavşak yeridir. Söğüt, bir yurdun, bir ruhun, bir sevdanın ve bir destanın yamacı ve yekûnudur.”

 


400 çadırlık pınar
Çağ açıp çağ kapatan asil ve soylu millet ruhunun Söğüt’ü basamak yaptığını, burayı merkezine alıp, tutunarak zirveye tırmandığı, gıpta edilecek kahramanlıklar sergilediğinin altını çizen Bahçeli, “Ertuğrul Gazi sancağının müteakip yüzyıllarda dalga dalga yayılarak kıtaları şemsiye gibi örtmesi Söğüt’ün derin anlam ve engin şuurundan feyzini almıştır. Bu aziz vatan köşesine yerleşen Kayı Boyu, Türk milletinin milli ve manevi hasletlerini, hoşgörüyü esas alan vicdanlı yönetim anlayışını sadakatle sahiplenmiş, bir nimet gibi görmüş ve bir bayrak gibi taşımıştır. Kuşkusuz, ecdadımızın fetihleri yalnızca kılıçla olmamıştır. Toplumlar, milletler ve ülkeler zorla, şiddetle, tehditle ve zorbalıkla elde edilmemiştir. Her zaferimiz gönüllerde karşılık bulmuş, kalplerde huzur uyandırmıştır. Ecdadımız kaba kuvvete, öldürmeye değil, yaşatmaya ve kalplere girmeye çalışarak 400 çadırlık pınarı okyanus heybetine dönüştürmüştür” dedi.