Bozkurt'taki korkunç HES gerçeği saklanıyor mu

Bozkurt'taki korkunç HES gerçeği saklanıyor mu
Sosyal medyadaki bir canlı yayında konuşan Bozkurtlu vatandaş, bölgedeki HES’te çalışan bir görevlinin selden 1 saat önce HES’in çöktüğünü “Kaçın, canınızı kurtarın. Burası patladı” sözleriyle haber verdiğini söyledi.

Kastamonu, Sinop ve Bartın’da meydana gelen sel felaketinde birbirinden korkunç görüntüler ortaya çıkarken, HES barajıyla ilgili tartışmalar da devam ediyor.

Sosyal medyadaki bir canlı yayından ise bölgedeki HES’le ilgili iddialara yeni bir boyut kazandıran açıklama geldi. Bozkurtlu vatandaş, selden 1 saat önce HES’te çalışan bir görevlinin HES’in çöktüğünü “Kaçın, canınızı kurtarın. Burası patladı” sözleriyle haber verdiğini söyledi.

Vatandaş, HES çalışanının haber vermesini şu ifadelerle anlattı.

“Belediye hoparlöründen anons geçilmedi. Arabalarını çekmesi söylenmiş. Çarşamba günü saat 12 sularında yani olay yaşanmadan 1 saat öncesinden bahsediyorum. Yukarıdan HES’te çalışandan birileri arayıp “Kaçın, canınızı kurtarın. Burası patladı” diye haber geliyor. Kim neden yalan söylesin ki? HES’te çalışan neden böyle bir şey söylesin ki? Polisler neden HES patladı desin? Hadi bu oldu neden bunun üstü kapatılıyor? Ben buna anlam veremiyorum. Tamam, bu oldu bu yaşandı yapılacak artık bir şey yok. Buna bir sel baskını deyip geçemez kimse…”

İlgili Haberler