Korona aşısıyla ilgili şok bilgiler ortaya çıktı. Yeterli değil

Korona aşısıyla ilgili şok bilgiler ortaya çıktı. Yeterli değil
İngiltere’de sağlıkçılara yapılan Pfizer-BioNTech aşılarının ardından bağışıklık durumlarının incelendiği araştırmanın sonuçları yayımlandı. Araştırmada tek doz Pfizer-BioNTech aşısının koronanın yeni mutasyonlarına karşı yeterli olmadığı tespit edildi.

İngiltere’de yapılan araştırmada sağlıkçılara yapılan Pfizer-BioNTech aşısının ardından bağışıklık durumları incelendi. The Imperial College tarafından yapılan araştırmada, daha önce enfekte olmayanlarda aşının tek dozunun zayıf bir etki yarattığı ve korona virüs mutasyonlarına karşı risk oluşturduğu belirlendi.

Çalışmada, hafif veya asemptomatik olarak hastalığı geçirenlerin, daha bulaşıcı olan İngiltere ve Güney Afrika varyantlarına karşı gelişmiş korumaya sahip olduğu anlaşıldı.

Reuters’un aktardığı habere göre, The Imperial College’de araştırma yürüten Profesör Rosemary Boyton, “Bu durum, kişileri virüsten korumak için aşının ikinci dozlarını almasının önemini vurguluyor. İlk doz aşısını yaptırmış ve daha önce korona olmamış kişiler, dolaşımda olan varyantlara karşı korunmuyor” diye konuştu.